Vikend ispunjen igrom i zabavom

IGRA NIKADA NE UMARA – Otvoren Festival igračaka u Ivanić-Gradu

Lipanjska pozornica je mjesečni urbani program tijekom kojeg će se predstaviti različiti oblici urbane kulture kroz nekoliko lipanjskih vikenda
10_Festival_igračaka (1)

10. Festival igračaka otvoren je danas, u Parku Zelenjak u Ivanić-Gradu. Jubilarna manifestacija igre i zabave privukla je brojne posjetitelje. Djeca su došla na svoje – cijeli vikend igra ne prestaje i ne umara. Uz mimohod olovnih vojnika, odlične izvedbe pobjednice Supertalenta Chriztel Renae Acevede i nastupe plesnih skupina, pucnjem iz topa službeno je započeo Festival.

-Od prvotne ideje i malog festivala, danas smo došli do jubilarne desete godine s brojnim sadržajima. Vjerovao sam u ljude, njih preko stotinu je angažirano u organizaciju i vjerujem da tko god da dođe vraća se opet. Festival je podigao i Bučijadu na jednu višu razinu, a ono što mi je najdraže je da su tu djeca koja se vesele. Ivanić-Grad je grad djece i drago nam je prihvatiti sve goste koji nam dođu- rekao je gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.
Tijekom dva dana festivala, djeca i odrasli mogu uživati u svijetu igračaka, sudjelovati u različitim natjecanjima te gledati kazališne i mađioničarske predstave. Ova dvodnevna manifestacija održava se u Sportskom parku Zelenjak, pružajući prostor za nezaboravno obiteljsko druženje.

-Na jednom smo mjestu okupili igru, edukaciju i doživljaje. Sve generacije znaju se igrati i to je nešto što ne zaboravljamo, stječemo nova iskustva i stvaramo uspomene. Posjetom Festivalu svima je najveći doživljaj vatrogasni poligon, a svake godine uvodimo neki novi segment kako bi obogatili program za cijelu obitelj- ističe direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ana Gašparović.

Deseci različitih igara čekaju da ih isprobate i okušate svoju spretnost. Zabavite se u Parku znanosti i Selu bajki, uživajte na kazališnim predstavama i likovnim igraonicama, neka vas zabave mađioničari, a ako ogladnite okušajte se u klopanju kremšnita.

-U jeku digitalnog doba, vratili smo već pomalo zaboravljene igre poput pikulanja i školice. Želimo promovirati vrijednost druženja uz igru, zajedništvo, prijatelje i obitelj. Pod našim motom da igra nikad ne umara, nastavit ćemo i dalje zabavljati sve- naglasio je Jadranko Pongrac, predsjednik Udruge Tetragon.

U tijeku je Fortnite gaming turnir Lenovo Legion Cup Ivanić-Grad 2024., a sutra se natječe 13 školskih bendova u natjecanju Johannesburg School Music Fest.

Svoje bicikle i opremu možete razmijeniti ili prodati na Biciklističkom buvljaku, a u popodnevnim satima gradom će prodefilirati maskirane skupine na 14. Međunarodnom žabarskom karnevalu.

Vrijeme ide na ruku organizatorima, temperature su visoke pa se posjetitelji mogu osvježiti na vanjskim bazenima Naftalana i na jedinstvenom vodenom igralištu Spray park na Sportskom parku Zelenjak.

Navečer vas očekuje koncert Vesne Pisarović, te DJ Nick Bane & DJ Matyma.

Događanja
Ivanić-Grad