Prijavljeno 175 volontera

I ovoga proljeća akcije zajedničke sadnje drveća

Najviše volontera prijavljeno je za sadnju na Medvednici
sadnja drveća medvednica Jurica Galoić/PIXSELL

Hrvatske šume i ovoga proljeća održavaju akcije zajedničke sadnje drveća za koje je, kako su istaknuli, prijavljeno 175 volontera.

Akcije sadnje održavaju se 17., 24. i 25. ožujka. Najviše volontera prijavljeno je za sadnju na Medvednici, a volonteri su prijavljeni i za sadnju drveća u šumi Žutici te za područje Bjelovara i Splita, kažu u Hrvatskim šumama. “U proljeće PRVO posadi DRVO!”, slogan je ovogodišnje akcije kojom Hrvatske šume ističu kako je proljeće vrijeme za proljetnu sadnju, a samim time i za ovogodišnje izdanje akcije Dani zajedničke sadnje.

Kažu kako im iznimno velik odaziv građana ovim akcijama daje “vjetar u leđa i poticaj jer je svaka posađena biljka dragocjena te je zalog da naš planet i dalje diše”.

– Akcije zajedničke sadnje nisu samo akcije pošumljavanja, one su u prvom redu akcije edukacija i informiranja građana, ali također akcije druženja i zajedničke brige za prirodu, poručuju iz Hrvatskih šuma.

Ističu i kako ovogodišnji slogan dana zajedničke sadnje “U proljeće PRVO posadi DRVO” ima višeslojno značenje. Poziv je građanima svih dobnih skupina da se uključe u tu hvale vrijednu akciju te na početku novoga godišnjeg doba, proljeća, u kojem se priroda budi i iznova rađa, kao prvi korak njegovog dolaska, zasade drvo. Također, kažu kako svako zasađeno stablo može biti prvo koje je pojedinac u životu posadio i tako ostavio dubok trag u budućnosti. Istovremeno, sloganom pozivaju roditelje da posade stabla za svoju djecu prilikom rođenja ili tijekom života s njima te tako djecu uče vrijednosti i važnosti promišljanja o “plućima svijeta”, odnosno o važnosti postojanja šuma koje nam svima omogućuju kvalitetniji i zdraviji život.

Događanja
Hrvatska