I ovog vikenda bez amaterskog nogometa

Nogometaši amateri i dalje su i na čekanju, a sve je manje vremena
corona-4921066_1280

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 26. veljače donio je Odluku o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koja je na snazi do 15. ožujka.

Jučer su tisuće nogometaša amatera čekale informaciju vezanu za početak natjecanja Treće HNL i nižih liga koje su prema kalendaru natjecanja većinom trebale početi za vikend 6. i 7. ožujka, ali odluka, odnosno sastanak je prolongiran za 24 sata i održan je danas.

Današnji sastanak resorne ministrice i Stožera nažalost nije urodio plodom, nogometaši amateri i dalje su i na čekanju, a sve je manje vremena.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza poručuju kako rade sve u njihovoj moći i da su optimistični po pitanju nastavka sezone sljedeći tjedan te ako natjecanja ne krenu u srijedu 10. ožujka da će gotovo sigurno krenuti za vikend 13. i 14. ožujka. Čak i oni najoptimističniji gube nadu, klubovima i igračima je dosta obećanja dok gledaju kako je većina toga dopuštena.

Grad Zagreb
Hrvatska
Izbor urednika
Sport
Zagrebačka županija