Zaželi Bjelovar

I Bjelovar je dijelom projekta Zaželi

Zaposlena je 31 žena koja pruža pomoć i potporu 186 korisnika, starih i nemoćnih osoba
dario hrebak Damir Špehar/PIXSELL

U trećoj fazi projekta “Zaželi – Bjelovar”, koji se financira iz Europskoga socijalnog fonda, zaposlena je 31 žena koja pruža pomoć i potporu 186 korisnika, starih i nemoćnih osoba, rečeno je na uvodnoj konferenciji održanoj u gradskoj upravi. Gradonačelnik Dario Hrebak rekao je da je riječ o sjajnom programu koji se nažalost privodi kraju.

– Za ovaj projekt ostalo je mnogo manje novca nego što su realne potrebe. Prije nekoliko godina pokrenuli smo prvu fazu za koju smo uspjeli povući 10 milijuna kuna. Druga faza je bila vrijedna pet milijuna kuna, što znači da je manji dio korisnika dobio pomoć. Već tada se pokazalo da je to sjajan projekt koji puno znači ljudima koji su onemoćali, ali i dugotrajno nezaposlenim ženama koje se na ovaj način vraćaju na tržište rada. Nažalost, ova treća faza je najmanja i traje samo šest mjeseci jer očito sredstava više nema, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

On se nada da će u novome financijskom razdoblju do 2027. godine biti znatno više novca za takvu vrstu programa s obzirom na to da je za treću fazu projekta “Zaželi – Bjelovar” osigurano 199 tisuća eura. Hrebak je rekao i da je na listi čekanja ostalo 200 korisnika.

Iako još nije poznato što će se dogoditi u novome financijskom razdoblju, istaknuo je kako se nada da je ovih šest mjeseci samo prijelazno razdoblje dok se ne napravi novi natječaj za novo financijsko razdoblje.

Događanja
Hrvatska
Regija