Humanoidni robot “Viktorija” novi je promotor turističke ponude Zagrebačke županije

Pilot projekt humanoidnog robota Viktorija kao i način na koji robotska tehnologija, vođena promjenom potrošačkih navika, transformira turizam, predstavljeni su danas u Turističkom informativnom centru zagrebačke zračne luke.

Viktorija gostima pruža virtualnu šetnju (360 stupnjeva) kroz Zagrebačku županiju, kroz njezine prirodne ljepote i kulturne znamenitosti. Kroz panoramske fotografije daje uvid u turističke destinacije gradova i općina, eno i gastro odredišta, biciklističke rute… Gostima, posebno onima koji žele ‘iskusiti’ nova turistička odredišta, pruža personalizirano iskustvo putovanja.

Viktorija je ‘nova pomoćnica’ Turističke zajednice Zagrebačke županije, čijom je inicijativom i pokrenut pilot projekt humanoidnog robota, kao jednog od najuzbudljivijih tehnoloških dostignuća u turističkoj industriji posljednjih godina.

-Prepoznali smo mogućnosti humanoidnog robota, koji u svijetu već mijenja ‘lice turističke industrije’. On čini turizam dostupnijim, a ujedno svakom turistu pruža jedinstveno iskustvo putovanja- rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Konferenciji za medije prisustvovao je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, poručivši kako se Zagrebačka županija tijekom svih ovih godina pozicionirala kao turistička destinacija.

-Ovim simpatičnim robotom želimo na inovativan način pokazati što činimo u razvoju turizma, koja su naša stremljenja te kako poboljšati razvoj kontinentalnog turizma. Hrvatska će status cjelovite turističke destinacije još konkretnije steći kad ojača kontinentalni turizam- kazao je župan Kožić.

Predstavljanju Viktorije prisustvovala je i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić. Čestitajući upravi i svim djelatnicima Zračne luke te Turističkoj zajednici Zagrebačke županije na kontinuiranom podizanju kvalitete poslovanja zamjenica Majić pozdravila je pilot-projekt, kao jedan od projekata koji će modernizacijom nadograditi kvalitetu usluge.

Interakciju s turistima Viktorija ostvaruje glasom, pokretom i tekstom, pružajući im tako više vrsta ekspresije. U prizemlju putničkoga terminala Zračne luke “Franjo Tuđman” putnicima će informacije o Zagrebačkoj županiji i o bogatoj turističkoj ponudi „zelenog zagrebačkog prstena“ nova djelatnica Viktorija pružati do kraja prosinca.