Humanitarnom akcijom prodaje majica obilježen početak 22. utrke Terry Fox Run

Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnje akcije bit će doniran Bolnici za dječje bolesti Zagreb za potrebe istraživanja kasnih komplikacija i popratnih pojava nakon onkoloških tretmana kod malih pacijenata koji su preboljeli rak
terry fox run Grad Zagreb

U povodu 22. utrke Terry Fox Run, koja će se i ove godine zbog pandemije koronavirusa održati u virtualnom izdanju, održana je humanitarna akcija prodaje majica u Bogovićevoj ulici.

– Drugu godinu zaredom, utrka Terry Fox Run bit će održana virtualno. Prošle godine, unatoč nezapamćenim okolnostima, sudionici diljem svijeta pridružili su se utrci na svoj način. Nadam se da će vas Terryjev duh i hrabrost i ove godine inspirirati da se pridružite Terry Fox pokretu, izjavio je Nj. E. Alan Bowman, Veleposlanik Kanade u Hrvatskoj.

Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnje akcije bit će doniran Bolnici za dječje bolesti Zagreb, Odjelu onkologije i hematologije “dr. Mladen Ćepulić”, za potrebe istraživanja kasnih komplikacija i popratnih pojava nakon onkoloških tretmana kod malih pacijenata koji su preboljeli rak.

Predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga poručio je da je do sada prikupljeno blizu sedam milijuna kuna koji su donirani ustanovama koje se bave istraživanjem raka i unapređenjem liječenja oboljelih, naročito klinikama za dječje bolesti te Institutu “Ruđer Bošković”. Akciji se priključio i zamjenik zagrebačkog gradonačelnik Luka Korlaet koji je istaknuo važnost ove akcije ne samo u humanitarnom smislu, već zato što promovira i zdrav način življenja.

Hrvatski Maraton nade se i ove godine održava u organizaciji agencije MPG, Veleposlanstva Kanade i Hrvatske lige protiv raka, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, u suradnji s hotelom Esplanade Zagreb i agencijom XOXO, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska