Humanitarna akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” održana u više od 90 gradova i općina Hrvatske

U dosadašnjim akcijama prodajom tulipana Zakladi je donirano 595 tisuća kuna

Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske desetu godinu zaredom organizirao je danas humanitarnu akciju prodaje tulipana pod nazivom “Omiljeni cvijet Ane Rukavina”, na 100-tinjak lokacija u više od 90 gradova i općina.

Humanitarnu akciju Socijaldemokratski forum žena pokrenuo je prije deset godina potaknut pismom Ane Rukavina. Cjelokupni prihod od prodaje tulipana bit će i ove godine doniran u fond Zaklade Ana Rukavina.

– Sredstvima koje ćemo prikupiti podupirat ćemo Zakladu, za razvoj Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, Banke krvi iz pupkovine, za promicanje i poticanje mladih stručnjaka u području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, rekla je v.d. predsjednica Foruma žena SDP-a Tatjana Šimac Bonačić.

– Također, želimo osvijestiti naše sugrađane da je lijek u svima nama. Možemo pomoći ljudima i pružiti život onima koji su oboljeli, dodala je.

Akciju je na središnjem trgu u Zagrebu podržala i Anina majka Marija Rukavina, voditeljica Zaklade. Po njezinim riječima, u dosadašnjim akcijama prodajom tulipana Zakladi je donirano 595 tisuća kuna.

– Moramo biti zahvalni svima, jer je Zaklada ujedinila cijelu Hrvatsku. Svi su zajedno s nama. U bolesti moramo biti svi zajedno. Najviše smo ponosni na 149 onih koji su dobili nadu za spas života. To je nešto najvrjednije, rekla je Marija Rukavina.

Akciju je obišao i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, koji je i sam prebolio karcinom.