HSS i SDP u Samoboru nude suradnju FOKUS-u

U drugi krug izbora za gradonačelnika Samobora ulaze Željko Stanec koji je u prvom krugu osvojio 43,32 posto glasova te Petra Škrobot s 32,57 posto osvojenih glasova

Emica Elvedji/PIXSELL

Predsjednik samoborskog HSS-a Željko Stanec i predsjednica samoborskog SDP-a Sanja Horvat Iveković u ime koalicije HSS-SDP, u ponedjeljak su nositeljici liste Fokusa Petri Škrobot ponudili suradnju kako bi zajedno kreirali većinu u Samoboru.

-Kako ni jedna od političkih opcija nije u mogućnosti samostalno kreirati većinu u gradskom vijeću, ovim putem nudimo ruku suradnje Fokusu, neovisno o tome tko će pobijediti u drugom krugu izbora za gradonačelnika- stoji u priopćenju.

Stanec i Horvat Iveković smatraju kako je za nastavak projekata i općeniti razvoj grada Samoborkama i Samoborcima potrebna stabilna vlast u gradskom vijeću koju bi u slučaju pozitivnog odgovora Fokusa činilo 18/21 vijećnika.

-Mi smo za takvu suradnju spremni. Naša koalicija s HDZ-om ne namjerava razgovarati, a ako je Petra Škrobot istog stajališta, ne sumnjamo da će njezin odgovor biti pozitivan. Osim, naravno, ako je već sve dogovorila s HDZ-om- istaknuli su Stanec i Horvat Iveković.

Koalicija HSS-SDP je na jučerašnjim lokalnim izborima za Gradsko vijeće u Samoboru osvojila 41,24 posto glasova, Fokus je osvojio 33,29 posto, a HDZ 12,34 posto glasova. U gradsko vijeće još ulazi nezavisna lista koju nosi Irena Franceković koja je na izborima osvojila 5,23 posto glasova.