HSLS slavi 33 godine postojanja

Godine 1989. bio je prva demokratska stranka u SR Hrvatskoj
dario hrebak Boris Ščitar/PIXSELL

HSLS, tada kao Hrvatski socijalno-liberalni savez postao je prva demokratska stranka u SR Hrvatskoj, osnovana na današnji dan, 20. svibnja 1989., a 33 godine kasnije HSLS je i dalje svjestan važnosti obrane demokracije, poručio je predsjednik stranke Dario Hrebak.

– Trideset tri godine kasnije, kao i u svojim počecima, svjesni smo važnosti obrane demokracije te političkih i ekonomskih sloboda svih građanki i građana u okolnostima svjetskih ratova, kazao je u priopćenju predsjednik Hrvatske socijalno liberalne stranke Dario Hrebak.

Hrebak ističe da se HSLS borio za slobodno i demokratsko društvo u vremenima obilježenim Domovinskim ratom i tektonskim tranzicijama. Međutim, dodao je da je Hrvatska i danas suočena s demografskim, trgovinskim i financijskim izazovima, koje su uzrokovali pandemija, klimatske promjene i digitalna revolucija.

– Gospodarska kriza i populističkih ideje s lijeve i desne strane političkog spektra, svakodnevno su nam motiv da se politički borimo za liberalne vrijednosti i slobodarske ideje modernog, liberalnog i demokratskog društva, rekao je.

Hrvatska
Politika