Hrvatsko gospodarstvo nije spremno za uvođenje eura. Troskot: Doći će do dodatnog pada standarda i još većeg iseljavanja

Upozorio je da će uvođenje eura dovesti do dodatne inflacije
zvonimir troskot Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot poručio je da Hrvatska treba odgoditi uvođenje eura upozorivši na dodatni rast cijena koje će ono donijeti, a kritike je uputio i na račun vodstva Hrvatske narodne banke.

– Hrvatsko gospodarstvo nije spremno za uvođenje eura, tu bi odluku trebalo odgoditi, u vrijeme rata u Ukrajini, naoružavanja Europe i izrazite inflacije to bi bilo nerazborito, ocijenio je Troskot na konferenciji za novinare u Saboru.

Upozorio je da će uvođenje eura dovesti do dodatne inflacije odnosno povećanja cijena podsjetivši na iskustva Slovenije.

– Doći će do dodatnog pada standarda i još većeg iseljavanja, kazao je.

Troskot je također ocijenio sramotnim što kod predstavljanja zakona o euru u Saboru nije bio prisutan guverner HNB-a Boris Vujčić.

– Vodstvo HNB-a svelo se na pećinu razbojničku, gleda isključivo svoje interese, a sada im dolazi i bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić koji je inkriminiran optužbama za kriminal, rekao je Troskot založivši se biranje guvernera i viceguvernera na javnim natječajima.

Hrvatska
Politika