Hrvatski sabor plenarno će zasjedati od 15. siječnja do 3. travnja

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, nakon održane 31. sjednice Predsjedništva Sabora s predsjednicima klubova zastupnika, najavio je da nova saborska sezona počinje u srijedu, 15. siječnja, a već sada za raspravu čeka 112 točaka dnevnoga reda.

-Odmah na početku sjednice, prvi, drugi ili treći dan, raspravljat će se o prijedlogu opoziva ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak- rekao je Jandroković nakon vrlo kratke sjednice saborskog Predsjedništva na kojoj je dogovoreno da će Sabor plenarno zasjedati od 15. siječnja do 3. travnja, kada će napraviti stanku zbog Uskrsa.

To je 12 radnih tjedana, istaknuo je Jandroković, navodeći kako će Sabor zasjedanje početi uobičajenim “aktualnim prijepodnevom”, nakon čega slijedi izvješće sa sjednica Europskog vijeća.

-Koliko sam informiran od premijera Andreja Plenkovića, bit će predstavljen i plan predsjedanja Europskom unijom- rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković novinarima nakon održane sjednice Predsjedništva Sabora s predsjednicima klubova zastupnika.