Hrvatski jedriličari u Meksiku osigurali plasman u finalnoj skupini

Stipanović drži šesto, Jurišić deveto, dok je Gašpić na 52. mjestu

Emica Elveđi/PIXSELL

Na Svjetskom prvenstvu olimpijske klase YLCA 7 (nekadašnji Laser) u meksičkom Riviera Narayitu održana su nova dva plova po optimalnom vjetru jačine do 14 čvorova, a u ukupnom poretku Tonči Stipanović drži šesto, a Filip Jurišić deveto mjesto te su se obojica plasirala u finalnu skupinu.

Dvostruki olimpijski doprvak Tonči Stipanović bio je u petom i šestom plovu osmi i 29. ulaz u cilj te nakon kvalifikacija s 27 negativnih bodova drži šesto mjesto. Jurišić je bio odličan deveti i treći, a s 34 boda je na devetoj poziciji. Mladi Bruno Gašpić imao je 30. i 24. mjesto te je 52. sa 116 negativnih bodova, ali se i on plasirao u finalnu Zlatnu skupinu, u koju ulazi polovica od 126 jedriličara.

Nakon šest odrađenih plovova od ukupno 12 vodi Francuz Jean-Baptiste Bernaz s 12 negativnih bodova, ispred Britanca Eliota Hansona (15) i Mađara Jonatana Vadnaija (18). Ispred Stipanovića su još Britanac Daniel Whatley (19) te Tončijev i Filipov klupski kolega iz splitskog Mornara Cipranin Pavlos Kontides (20).