Hrvatski gimnastičari spremno očekuju Europsko prvenstvo u Baselu

Na Europskom prvenstvu nastupit će Tin Srbić na preči, Filip Ude, Jakov Vlahek i Marko Sambolec na konju s hvataljkama te Aurel Benović i Filip Boroša na parteru

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatsku mušku gimnastičku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u švicarskom Baselu očekuje nastup u kvalifikacijama, a nastupit će Tin Srbić na preči, Filip Ude, Jakov Vlahek i Marko Sambolec na konju s hvataljkama te Aurel Benović i Filip Boroša na parteru.

– Ne bih se ovaj put žalio da opet bude srebro, ako bi ispred mene bio netko tko me stvarno zaslužio pobijediti. U dobroj sam formi. Trenirao sam jako dobro, pogotovo nakon Mersina i činjenice što me Tvorogal pobijedio. To me motiviralo da se tako nešto ne ponovi na ovako velikim natjecanjima, izjavio je najbolji hrvatski gimnastičar u ovom trenutku Tin Srbić.

Osvajač olimpijskog srebra na konju s hvataljkama, 34-godišnji Filip Ude već je veteran europskih prvenstava.

– Nemam pritisak što branim srebro. Pokazao sam da mogu. Već dugi niz godina sam u gimnastici, ovo mi je 16. seniorsko EP i moram priznati da sam ponosan na sebe. 35 godina uskoro na leđima, a borim se s duplo mlađima od sebe. I još sam konkurentan. A rekao sam sebi dok god sam konkurentan i dok znam da mogu osvojiti medalju na velikom natjecanju – trenirat ću i truditi se nešto napraviti, rekao je Čakovčanin.

U Mersinu je svoje prvo europsko odličje u seniorskoj konkurenciji osvojio i 20-godišnji Aurel Benović, a novi nastup na EP-u dočekuje u odličnom raspoloženju.

– Volio bih i ovdje potvrditi svoju kvalitetu. Imam malo problema s ozljedom desnog zgloba na nozi, pokušao sam to zaliječiti koliko sam mogao od Mersina do Basela. Nije mi baš do kraja pošlo za rukom, ali nadam se da neće stvarati veće probleme, najavio je svoj nastup 20-godišnji Osječanin koji je u Baselu planirao nastupiti i u preskoku, ali je zbog spomenutih problem sa skočnim zglobom odustao.

Kvalifikacijska natjecanja sutra započinju u 10 sati, a završavaju u večernjim satima. Finala na konju s hvataljkama i parteru su na rasporedu u subotu, s počecima u 13:30 i 14:10 sati, a već prema tradiciji, nedjeljnim finalom na preči, koje će započeti u 15 sati, bit će zaključeno Europsko prvenstvo.