Hrvatski gimnastičari putuju u Bugarsku. Srbić: Varna i Osijek pomoći će mi za Tokio

Dio hrvatske muške i ženske reprezentacije u sportskoj gimnastici putuje u Varnu na natjecanje Svjetskog kupa
Zagreb: Tin Srbić ponovno startao s treninzima Marin Tironi/PIXSELL.

Nakon točno mjesec dana i nastupa na Europskom prvenstvu u Baselu dio hrvatske muške i ženske reprezentacije u sportskoj gimnastici putuje u Varnu na natjecanje Svjetskog kupa.

U Bugarsku su otišli Tin Srbić, Aurel Benović, Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić u pratnji trenera Lucijana Krcea, Vladimira Mađarevića, Igora Križimskog i Miroslava Končarevića, dok će natjecanje suditi Ana Sesvečan i Boris Čulin.

Kvalifikacije su na rasporedu u četvrtak i petak, finala pak u subotu i nedjelju, a prvi će na podij sutra od 14 sati izaći Aurel Benović na parteru, Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama.

– U odličnoj sam formi, pojačao sam svoju vježbu na parteru za još 2 desetinke, na 6.5, a takvu vježbu radi samo nekoliko ljudi u svijetu. Imam malu ozljedu zgloba koju dosta dugo vučem, imam bolove i dosta je teško skakati, ali neću posustati dok ne prođe ovo
natjecanje u Varni i nakon toga Svjetski kup u mom rodnom Osijeku. I ovdje u Varni i u Osijeku nadam se ulasku u finale i borbi za medalje, jasno je poručio prošlogodišnji viceprvak Europe na parteru, 20-godišnji Aurel Benović.

– Nadam se da ću odraditi svoje skokove najbolje što mogu, da ću se uspjeti plasirati u finale, iako je konkurencija velika, barem brojčano, komentirala je Tijana Korent.

Dan kasnije u lovu na finale biti će Tin Srbić na preči, Benović premijerno na preskoku, Zwicker na gredi te Ana Đerek na gredi i parteru.

– Uz Varnu imat ću još Svjetski kup u Osijeku od 10. do 13. lipnja i to su dva natjecanja prije Tokija koja mi trebaju. Nisu mi toliko rezultatski važna koliko su mi važna da uđem u dobru natjecateljsku formu. Konkurencija u Varni je dosta jaka, puno gimnastičara nastupa na preči ovaj put. Morat ću odraditi svoju jako dobru vježbu u kvalifikacijama da bih ušao u finale. Vjerujem da kada napravim to kako znam, onda sam zapravo među favoritima za medalje. Možda i najsjajnije, poručio je tom prilikom Srbić.

Hrvatska
Sport