Hrvatske odbojkašice opet srebrne u Zlatnoj europskoj ligi

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija poražena je u finalu Zlatne europske lige od domaćina Bugarske s 3:1 osvojivši tako srebrnu medalju
IMG-20210620-WA0039 Hrvatski odbojkaški savez

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija poražena je u finalu Zlatne europske lige od domaćina Bugarske s 3:1 osvojivši tako srebrnu medalju.

Finalni dvoboj u Areni Ruse trajao je 113 minuta, a odigran je u već skoro zaboravljenoj atmosferi punog gledališta i glasnog navijanja, što svakako daje nadu da bi i Europsko prvenstvo u Zadru moglo biti odigrano pod istim okolnostima. Bio je to zanimljiv susret prepun rezultatskih preokreta, u kojima su se, nažalost, bolje snašle domaće odbojkašice.

-Bila je ovo vrlo teška utakmica za nas, znale smo da su Bugarke jako kvalitetna ekipa. Iskoristile su neke naše pogreške u igri, a i publika ih je nosila svojim navijanjem i uvelike pomogla u pobjedi. Nažalost, nismo pokazale svoju najbolju igru u ovom finalu- rekla je libero naše reprezentacije Rene Sain nakon susreta.

Samanta Fabris je s 18 poena bila najučinkovitija u hrvatskoj reprezentaciji. Po 12 poena donijele su Butigan i Miloš, a Ikić 11. Kod domaćih je prednjačila Emilija Dimitrova s 19 poena.

Hrvatska
Sport