Tri poraza za broncu

Hrvatske karatistice u Ateni ostale bez odličja

U susretima za broncu poražene su Alessandra Hasani, Mia Čačko i Lea Vukoja
karate

Hrvatski reprezentativci izgubili su tri susreta za broncu na prvom ovogodišnjem turniru Svjetske karate lige Serije A u Ateni.

Alessandra Hasani (-55 kg) bila je slobodna u 1. kolu, potom je svladala Engleskinju Rosie Monk 4-0 i Francuskinju Ammu Charif 5-1 te je uslijedio četvrtfinalni poraz od kasnije finalistice Luksemburžanke Jennifer Warling 6-5. U repasažu Hasani je nadvisila Azerbajdžanku Suadu Karimovu 6-0, a u završnom susretu za broncu Turkinja Rezzam im Zumra slavila je s 1-0.

U kategoriji -61 kilograma Mia Čačko također je bila slobodna na startu natjecanja, dok je na pravilo prvog osvojenog boda eliminirala Brazilku Helen Barbaru Rodrigues u meču koji je završio 2-2, a u nastavku je također bila bolja od Engleskinje Jasmine Pomeroy 2-0 pa Švicarke Lee Boshard 1-0 i Srpkinje Tamare Živković 6-3. U preostala dva dvoboja Mia nije osvojila ni bod; u polufinalu uspješnija je bila Francuskinja Lea Avazari s 3-0, a u susretu za broncu predstavnica Sjeverne Makedonije Veronika Kostovska 2-0.

Lea Vukoja (-68 kg) nakon što je bila slobodna u 1. kolu, na “senshu” je bila bolja od Engleskinje Lauren Salisbury (3-3). Turkinja Sudenor Aksoy slavila je u idućem susretu protiv naše predstavnice 4-2, a u repasažu nakon pobjeda nad Grkinjom Evom Iosif 8-0 i Crnogorkom Vasilijom Bujić 3-0, Vukoja je u završnom susretu za brončano odličje izgubila od Portorikanke Michelle Janesse Romero Fonsece 6-1.

Hrvatska
Sport