Hrvatska u srpnju ostvarila polovinu lanjskih turističkih dolazaka i noćenja

Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je u srpnju ostvareno 2,44 milijuna dolazaka i 18,60 milijuna noćenja što predstavlja 53 posto dolazaka i 61 posto noćenja ostvarenih u srpnju prošle godine

Damir Špehar/PIXSELL

Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je u srpnju ostvareno 2,44 milijuna dolazaka i 18,60 milijuna noćenja što predstavlja 53 posto dolazaka i 61 posto noćenja ostvarenih u srpnju prošle godine. Od ukupnog broja, čak 2,13 milijuna dolazaka i 15,70 milijuna noćenja ostvarili su upravo strani turisti.

Također, najveći broj noćenja ostvaren je s tržišta Njemačke, zatim slijede Slovenija, Hrvatska, Poljska i Češka, dok su vodeće destinacije u srpnju prema ostvarenim noćenjima Vir, Rovinj, Medulin, Novalja i Mali Lošinj.

– Ovo su, s obzirom na okolnosti, odlični rezultati i dobra najava za kolovoz koji je pred nama. Pojačane promotivne aktivnosti, provodit ćemo do kraja kolovoza na tržištu Njemačke, Austrije, Velike Britanije i Italije s obzirom na to da je riječ o vrlo važnim tržištima za naš turizam na kojima se Hrvatska nalazi na popisu sigurnih zemalja, komentirao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Naposljetku, trenutno u Hrvatskoj boravi oko 780.000 turista od čega 200.000 njemačkih, 135 tisuća slovenskih, 130 tisuća domaćih, 74 tisuća poljskih i 46 tisuća čeških turista. Najveći broj turista trenutno boravi na Viru, a zatim slijede Rovinj, Medulin, Crikvenica i Poreč.