Hrvatska stranka prava podržala referendumsku inicijativu “Zaštitimo hrvatsku kunu”

Hrvatski narod mora odlučivati o stvarima koje se tiču njegove budućnosti, a kuna mora ostati u zaštiti suvereniteta Republike Hrvatske, poručilo je vodstvo stranke
Zagreb: HSP se priključuje referendumskoj inicijativi “Zaštitimo hrvatsku kunu” Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik i supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček poručio je da Hrvatska nije spremna za uvođenje eura te izvijestio da se referendumskoj inicijativi “Zaštitimo hrvatsku kunu” priključila i Hrvatska stranka prava (HSP).

– Ugledajmo se na neke države koje su prije nas ušle u EU, kao što su Češka, Poljska i Mađarska, čija su gospodarstva jača od hrvatskog, a ni dan danas ne razmišljaju o uvođenju eura jer žele zaštititi standard svojih građana. Nažalost, kod naših vladajućih gleda se prvenstveno mišljenje Bruxellesa, a tek onda mišljenje hrvatskoga naroda, ustvrdio je Pavliček na konferenciji za medije te poručio kako svi ekonomski pokazatelji govore da se Hrvatska nalazi na samom začelju ekonomskog razvoja u EU.

Predsjednik HSP-a Nikica Augustinović podsjetio je da su pravaši i pri ulasku Hrvatske u EU govorili da je za to prerano, a sada smatraju da je prerano i za ulazak Hrvatske u europski monetarni sustav. Kako je rekao, hrvatski narod mora odlučivati o stvarima koje se tiču njegove budućnosti, a kuna mora ostati u zaštiti suvereniteta Republike Hrvatske.

– Nisu u pitanju samo hrvatski umirovljenici, u pitanju su radnici, mali poduzetnici i obrtnici, koji će ponovno biti na gubitku i osiromašeni, upozorio je Augustinović i pozvao građane da podrže referendumsku inicijativu “Zaštitimo hrvatsku kunu”.

Hrvatska
Politika