Hrvatska spremna za Europsko karate prvenstvo u Turskoj

Hrvatska je samo na europskim i svjetskim seniorskim prvenstvima do sada osvojila čak 102 odličja
enes garibović Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska karate reprezentacija početkom sljedećega tjedna putuje u turski Gaziantep gdje će se od 25. do 29.svibnja održati Europsko prvenstvo.

Naša će reprezentacija na EP u Gaziantepu imati čak 24 natjecatelja te još tri sudionika turnira u parakarateu.

– Završio je plan i program priprema za EP. Imali smo i nekoliko kontrolnih turnira. Jedva čekamo početak prvenstva kako bismo pokazali ono što znamo… Očekivanja su uvijek dosta velika, jer u pravilu sa svakog EP-a posljednjih godina vraćamo se barem s jednom medaljom. Ove godine sam promijenio težinsku kategoriju. Sad nastupam u kategoriji do 84 kilograma, a imamo promjena i u ekipi. Unatoč tomu, nadamo se i ovoga puta vrlo dobrim rezultatima, istaknuo je Enes Garibović, osvajač prošlogodišnje europske bronce (-75 kilograma) i član zlatne reprezentacije u borbama, koja je u Poreču osvojila naslov ekipnog prvaka.

Dobar rad na pripremama, od kojih je završni bio u Daruvarskim toplicama potvrdio je i novi član seniorske vrste u borbama Jakov Bunjevac.

Na konferenciji za novinare u Zagrebu bila je i članica brončane ženske ekipe u borbama s EP-a u našoj zemlji Mia Greta Zorko.

– I kod nas je bilo promjena u ekipi. I naša je velika želja za odličjem, sigurna sam da možemo konkurirati za visok plasman, a isto je potvrdila i nova članica ženske selekcije u borbama Sadea Bećirović.

O nastupu kataša govorio je direktor reprezentacije Ante Čutura, naglasivši kako je u tom dijelu natjecanja ekipa spremna, mlada, perspektivna, u pripremama obavila sve što su u proteklom razdoblju planirali.

U Turskoj će članica hrvatske karate delegacije u parakarateu biti i Danijela Topić, koja je na EP u Poreču prošle godine osvojila brončanu medalju.

Predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, koji je proteklih dana izabran na tu dužnost i u idućem mandatu, osvrnuo se na niz organizacijskih detalja, novosti u svijetu karatea budući da je i glavni tajnik Europske karate federacije, ujedno se nadajući nastavku dobrih rezultata.

 

Hrvatska
Sport