Hrvatska protiv Finske traži plasman na Svjetsko prvenstvo u rukometu

Prva utakmica će biti odigrana u Finskoj 13. ili 14. travnja ove godine, a uzvrat je na rasporedu 16. travnja u Areni Varaždin, s početkom u 18 sati
rukometna reprezentacija hrvatske Jozo Čabraja/kolektiff

Uslijed ruske invazije na Ukrajinu, ukrajinska muška rukometa reprezentacija odustala je od nastupa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. pa će se hrvatskim rukometašima za plasman na SP u travnju suprotstaviti Finska.

– Iz ureda Europske rukometne federacije stigla je obavijest da je rukometna reprezentacija Ukrajine odustala od kvalikacijskih susreta za Svjetsko prvenstvo 2023., koje je trebala igrati protiv Finske 16./17. ožujka, odnosno uzvrata 20. ožujka, zbog nemogućnosti priprema i putovanja. Tako su oba susreta registrirana po 10-0 za reprezentaciju Finske koja je prošla dalje bez borbe, u drugi krug kvalifikacija, stoji u priopćenju Hrvatskog rukometnog saveza.

Tako je Finska postala suparnik hrvatskoj reprezentaciji u nastojanju da se domogne Svjetskog prvenstva kojemu su zajednički domaćini Švedska i Poljska.

Prva utakmica će biti odigrana u Finskoj 13. ili 14. travnja ove godine, a uzvrat je na rasporedu 16. travnja u Areni Varaždin, s početkom u 18 sati.

Hrvatska
Sport