Hrvatska nogometna reprezentacija ima nove dresove

Vatreni će nove dresove prvi puta nositi na predstojećim rujanskim utakmicama Lige nacija

Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez i tehnički partner Nike predstavili su nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije s legendarnim kvadratićima, koje će aktualni svjetski doprvaci prvi puta nositi na predstojećim rujanskim utakmicama Lige nacija, objavljeno je na službenim stranicama HNS-a.

Prva garnitura dresa inspirirana je temom vatrenog srca, riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su neravnomjerno posloženi, a na bijeloj površini središnjeg dijela dresa, uz plavi Nikeov logo, ističe se grb Hrvatskog nogometnog saveza.

Pričuvni dres dodatno oplemenjuje kultne kvadratiće; oni su u ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje, a dizajnirani su tako da podsjećaju na plime i oseke Jadranskog mora. Stilski uzorci prezimena i brojeva na dresovima inspirirani su povijesnom hrvatskom glagoljicom.

– Izuzetno sam ponosan što sam imao privilegiju najviše puta odjenuti predivni hrvatski dres te se veselim novoj garnituri koja slijedi prepoznatljivu tradiciju. Ta magična crveno-bijela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svijetu, a novi dizajn podsjeća me malo na 1998. godinu i legendarnu momčad koja je inspirirala moju generaciju. Također, jako mi se sviđaju atraktivan dizajn i privlačne boje na pričuvnom dresu, siguran sam da će biti jako popularan među našim navijačima, izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

U izradi novih dresova hrvatske nogometne reprezentacije korištena je Nikeova inovativna Dri-FIT ADV tehnologija, napravljeni su od sto posto recikliranog poliestera, izrađenog od recikliranih plastičnih boca, a njihov prozračni materijal sprječava pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela.