Veliko slavlje u Draženovom domu

Hrvatska nakon 24 godine izborila Svjetsko futsal prvenstvo

Nakon slavlja 3:2 u Koszalinu, Hrvatska je u uzvratnoj utakmici odigranoj u utorak u Zagrebu remizirala protiv Poljske odigravši 2:2, ostvarivši tako san brojnih generacija, koje su bile za korak prekratke
Hrvatska se nakon 24 godine plasirala na Svjetsko prvenstvo u futsalu Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon drame kojoj je svjedočio ispunjen Draženov dom, Hrvatska futsal reprezentacija izborila je nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će u listopadu ugostiti Uzbekistan. U dvije utakmice Hrvatska je s ukupnih 5:4 bila bolja od Poljske.

Nakon slavlja 3:2 u Koszalinu, Hrvatska je u uzvratnoj utakmici odigranoj u utorak u Zagrebu remizirala odigravši 2:2, ostvarivši tako san brojnih generacija, koje su bile za korak prekratke.

Nošena podrškom više od tri tisuće gledatelja, Hrvatska je golovima Darija Marinovića (16) i Franca Jelovčića (30) povela 2-0, dok su za Poljake zabili Piotr Skiepko (34) i Michal Kubik (40), učinivši završnicu dramatičnom. No, u posljednjih 50-ak sekundi Hrvatska se uspjela obraniti za veliko slavlje u Draženovom domu.

Hrvatska je do sada samo jednom sudjelovala na Svjetskom prvenstvu, 2000. u Gvatemali ispavši u drugom krugu natjecanja.

Hrvatska
Sport