Hrvatska među nositeljima ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo u rukometu

Ždrijeb kvalifikacija rukometaša zakazan je za 31. ožujka
hrvatska rukometna reprezentacija HRS

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske nalazi se među nositeljima ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, koji će se održati 31. ožujka.

Hrvatski rukometaši svrstani su u najjaču jakosnu skupinu zajedno s Norveškom, Francuskom, Slovenijom, Mađarskom, Portugalom, Islandom i Austrijom.

U kvalifikacijama će sudjelovati 32 reprezentacije, a 20 selekcija izborit će natjecanje u Njemačkoj. Uz domaćina Njemačku, izravan plasman na Europsko prvenstvo izborile su i selekcije Švedske, Španjolske i Danske, prema plasmanu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Nakon odluke o suspenziji Rusije i Bjelorusije, te dvije selekcije u kvalifikacijama će zamijeniti Gruzija i Luksemburg. Selekcije će biti podijeljene u osam skupina s po četiri ekipe, a plasman na Europsko prvenstvo osigurat će po dvije najbolje plasirane selekcije iz svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Za poredak trećeplasiranih selekcija računat će se samo utakmice s prve dvije reprezentacije u skupini.

Kvalifikacije počinju u listopadu ove godine, a završavaju u travnju 2023. Ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. održat će se 31. ožujka u Berlinu.

Hrvatska
Sport