Hrvatska domaćin Europskog rukometnog prvenstva gluhih

Hrvatski sportski savez gluhih domaćin je 12. Europskog prvenstva za gluhe u rukometu koje će se održati od 8. do 17. siječnja 2021. godine u Umagu
127f76df8f77061b8d2d Hrvatski sportski savez gluhih

Hrvatski sportski savez gluhih ugostit će 12. Europsko prvenstvo za gluhe u rukometu koje će se održati od 8. do 17. siječnja 2021. godine.

Na sastanku održanom u Ateni, predsjednik Europske sportske organizacije gluhih (EDSO) potvrdio je da je Izvršni odbor EDSO-a dodijelio domaćinstvo gradu Umagu. Natjecanje će biti podijeljeno u dvije grupe iz kojih dvije prvoplasirane momčadi nastavljaju put u razigravanje polufinala, utakmica za treće mjesto i finale.

– S veseljem mogu potvrditi da smo preuzeli domaćinstvo Europskog rukometnog prvenstva gluhih koje se trebalo održati u danskom Kopenhagenu u srpnju, no zbog situacije s COVID-19 je otkazano. U dogovoru sa Središnjim državnim uredom za sport, CZ RH, gradom Umagom i našim partnerima Uniline-om na čelu s g. Špremom te Hrvatskim rukometnim savezom, odlučili smo da se održi u siječnju u Umagu, pri čemu bih se zahvalio istima na podršci. Nadam se da će hrvatska rukometna reprezentacija imati i publiku uz sebe na putu obrane europskog zlata iz 2016. godine u Berlinu, rekao je Oliver Lušić, kapetan rukometne prezentacije i predsjednik HSSG-a.

Podsjetimo, “Tihi pakleni”, osim europskog zlata, imaju dva naslova svjetskih prvaka i četiri zlatne olimpijske medalje.

Hrvatska
Sport