Hrvatska bez predstavnika u polufinalu Svjetskog prvenstva u gađanju letećih meta

Rezultati zadnjeg kvalifikacijskog dana u Osijeku
anton glasnović Sanjin Strukić/PIXSELL

Braća Josip i Anton Glasnović te Giovanni Cernogoraz nisu izborili polufinale u disciplini trap na Svjetskom prvenstvu u gađanju letećih meta kojem je domaćin Osijek.

Nakon četiri kvalifikacijske serije Josip i Anton Glasnović dobro su kotirali pa je tako Josip bio na četvrtom mjestu sa samo dva promašaja, dok je Anton zauzimao deseto mjesto s tri promašaja. U posljednjoj kvalifikacijskoj seriji, koja je odrađena danas, Josip Glasnović imao je 22 pogotka od 25 hitaca te je skliznuo u redoslijedu, dok je Anton zadnjeg kvalifikacijskog dana imao dva promašaja te ukupno, kao i Josip, 120 pogodaka.

Braća su tako s još devetoricom natjecatelja dodatno raspucavala za sedmu i osmu poziciju, posljednja dva mjesta koja vode u polufinale i nastavak borbe za medalje, ali nisu uspjeli u tomu. Anton Glasnović je završio na 13., a Josip Glasnović na 15. mjestu.

Zadnjeg kvalifikacijskog dana Giovanni Cernogoraz imao je 23 pogotka i s ukupno 119 završio na diobi 18. mjesta. Uoči završnih borbi najboljim se pokazao Tajvanac Kun Pi Yang sa samo dva promašaja u svih pet kvalifikacijskih rundi.

U ženskoj konkurenciji najbolje plasirana od Hrvatica je bila Renata Zrinski na 67. mjestu i s 95 pogodaka. Natali Banko je bila 71. s 93 pogotka, a Una Sedmak 78. sa 65 pogodaka.

Hrvatska
Sport