Cijene otišle u nebo

Hrvatima ova namirnica postaje luksuz, za kilogram se traži 20 eura

Vrlo je veliki gastro užitak
vegetables-2732589_1280

Hrvati će, čini se, još jednu namirnicu maknuti s jelovnika.

Cijena vrganja otišla je u nebo, za kilu se traži 20 eura, jednako u Istri kao i na sjeveru zemlje. Vrganj, koji za razliku od mnogih drugih gljiva, nema baš nikakva ljekovita svojstva, ali veliki je gastro užitak, aromatičan, i svakom jelu daje posebnu notu, postao je tako za većinu još jedna žal za “starim vremenima”, piše Jutarnji list.

Što o cijeni od 20 eura za kilogram kaže Marijan Sabolić, predsjednik Gljivarskog društva “Smrčak” iz Čakovca?

– Za cijenu od 20 eura za kilogram vrganja, nema opravdanja. To je isključivo i samo pohlepa. Ništa drugo. Vrganja prilično dugo zbog sušnog perioda nije bilo, nestašica je bila kratkog vijeka i sad ih opet ima pa me zanima hoće li spustiti cijenu. Ova je svakako pretjerana. Sad ih, dakle, ima i njihova bi realna cijena, po meni, trebala biti 15 eura. Nisam ekonomist ni stručnjak za gospodarstvo i cijene, ali siguran sam da bi cijena od 15 eura bila primjerena, kaže Sabolić a prenosi N1.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika