Horvat nakon pobjede protiv SAD-a: S pozitivnim dojmom gledamo prema nastavku prvenstva

Hrvatska sutra od 20,30 igra protiv Maroka
hrvoje horvat Pixsell/PIXSELL

Pobjedom protiv SAD-a, hrvatska rukometna reprezentacija praktički je osigurala prolazak u drugi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu koje zajednički organiziraju Švedska i Poljska i izbornik Hrvoje Horvat ističe kako on i njegovi igrači s pozitivnim dojmom gledaju prema nastavku prvenstva.

– Pobjeda bez obzira protiv koga veseli. Rastrčali smo se, zabili veliki broj golova, probali obranu 5-1 i sada s pozitivnim dojmom gledamo prema nastavku prvenstva. Obrana nije još na najboljem nivou, ali je gušća, pokretljivija. Bili smo agresivniji i to moramo tražiti – da obrana bude proaktivna, da napadamo napadače, a ne da čekamo da oni nas napadnu. Tada dolazi do lakih golova i pada teret s napadačke igre, kazao je Horvat iznoseći pritom plan za sutrašnji ogled s Marokom.

– Njihova slika prve utakmica sa SAD-om nije prava kao ni naša s Egiptom. Očekujemo agresivan Maroko, oni imaju fantastičnog golmana, vraćaju im se neki igrači. Agresivna obrana im daje dosta samopouzdanja, zabijaju mnogo lakih golova, nastavio je ističući kako će njegovi igrači sutra morati pokazati bolje izdanje nego protiv SAD-a.

Vratar Dino Slavić ističe kako u utakmici protiv Maroka on i suigrači trebaju ponoviti neke dobre stvari koje su radili u utakmici protiv SAD-a.

– Jučer je dobro funkcionirala 5-1 i 6-0 obrana i odmah sam i ja na golu bio sigurniji. Zabili smo neke lake golove iz kontre i polukontre. Maroko ima nekoliko dobrih igrača, pokušavaju zabiti što više lakih golova, na to se moramo spremiti. Mi smo se u utakmici protiv SAD-a dobro vraćali i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu, rekao je Slavić.

Lovro Mihić ističe kako je dvoboj protiv Maroka zadnja utakmica u skupini koju treba dobro odraditi prije nastavka prvenstva.

– Imamo novu utakmicu sutra, moramo se dobro pripremiti i odmoriti. Jučer smo odradili vrlo dobru utakmicu, bili smo ozbiljni u obrani, mislim da smo i u tranziciji prema naprijed i prema nazad dobro doradili posao. To je još jedna utakmica kao priprema za drugi krug i moramo odraditi posao najbolje što je moguće. Znamo kako oni igraju, imaju dublju obranu, moramo pripremiti što ćemo raditi, dogovoriti se i mislim da onda neće biti problema, zaključio je Mihić.

 

Hrvatska
Sport