Hladna tjestenina za vruće dane: Brzo, šareno, hranjivo i savršeno za ponijeti na plažu, piknik ili posao

Kombinacija boja i okusa čini ovo jelo ne samo zdravim, već i vizualno privlačnim. Idealno je za ljetne ručkove, piknike ili lagane večere, a sastojke možeš mijenjati ovisno o onome što imaš kod kuće.
Ovo jelo možeš prilagoditi po svom ukusu – dodaj kuhana jaja, komadiće sira, svježi krastavac ili čak pesto umak umjesto limunovog soka za drugu verziju. Ako želiš i vegetarijansku verziju bez tune – samo izbaci ribu i pojačaj količinu povrća, sira ili kuhanih jaja.

Unsplash/Ilustracija
Recept
Sastojci (za 4 osobe):
300 g kratke tjestenine (npr. fusilli, penne, školjkice)
1 limenka tune u maslinovom ulju (ocijeđena)
1 svježa paprika (crvena ili žuta), narezana na trakice
1 manja tikvica, naribana ili narezana na sitne kockice
10 cherry rajčica, prepolovljenih
1 manja konzerva kukuruza (ili svježe kuhanog)
Masline (po želji)
2 žlice maslinovog ulja
Sok od pola limuna
Svježi peršin, sol i papar po ukusu
Priprema
Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedi je, isperi pod hladnom vodom i ostavi da se potpuno ohladi. U velikoj zdjeli pomiješaj svo narezano povrće, kukuruz, rajčice i ocijeđenu tunjevinu.
Dodaj ohlađenu tjesteninu, maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar i sitno nasjeckani peršin. Lagano promiješaj i ostavi u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja.