Izborna koalicija

HDZ i HSU zajedno na izvanredne izbore u Varaždinu

Riječ je o drugom koalicijskom sporazumu između te dvije stranke
damir habijan Patrik Macek/PIXSELL

Čelnici varaždinskih gradskih organizacija Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika Damir Habijan i Zlatko Zuber potpisali su koalicijski sporazum o izlasku na izvanredne izbore za Gradsko vijeće, koji će se održati 16. travnja.

Riječ je o drugom koalicijskom sporazumu između te dvije stranke. Naime, kako je objasnio predsjednik varaždinskog HDZ-a Habijan, HDZ i HSU su i na redovne izbore 2017. godine izašli u koaliciji.

– Ova lista je sinergija između HDZ-a i svih onih pripadnika zlatne generacije ili umirovljenika. Mislim da je to dobitna kombinacija, rekao je Habijan.

Istaknuo je kako je siguran da ta koalicijska lista može postići odličan rezultat te kako se nada da će izlaznost biti veća nego na redovnim izborima prije dvije godine.

– Mislim da su građani možda već i zasićeni politikom, s obzirom na sve što se događalo u zadnje dvije godine i na nekonstruktivnost i destruktivnost od strane pojedinih dionika u Gradskom vijeću. Nadam se da će oni koji izađu, a volio bih da to bude što veći broj, prepoznati upravo te destruktivce i kazniti ih na neki način. Kada govorimo o destruktivcima, tu govorimo o skupini iz Budimo grad koji je većim dijelom zaslužan što izlazimo na izvanredne izbore, poručio je Habijan.

Predsjednik varaždinskog HSU-a Zuber vjeruje da će im četvrto mjesto na listi, ako prođu u Gradsko vijeće, omogućiti da dobro zastupaju umirovljenike. Ocijenio je da se dosad radilo na svim područjima, osim za umirovljenike.

– Mi smo godinama radili, nismo bedasti, imamo još dosta pameti da možemo pomoći i želimo da nam Grad to na neki način vrati, bilo s božićnicama, bilo s paketima i tako dalje. Nemamo tako velike mirovine da bismo si mogli sve priuštiti pa ćemo nastojati boriti se za umirovljenike, rekao je Zuber.

Hrvatska
Politika
Regija