HDLU ZAGREB: Počele prijave za drugi Zagrebački festival crteža

Drugi Zagrebački festival crteža će se odvijati od 1. do 4. listopada, u InArt galeriji MO Trnsko
Zg-festival-crteza

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb 2019. godine organiziralo je ”1. Zagrebački festival crteža” kao kreativnu platformu koja je imala za cilj povezati umjetnike koji se izražavaju u mediju crteža i kroz različite crtačke radionice željeli su razmjeniti svoja iskustva i produbiti svoje crtačko umijeće. Kako je to izgledalo na 1. Zagrebačkom festivalu crteža 2019, može se vidjeti ovdje.

Ove godine, uz podršku Gradskog ureda za kulturu Zagreb, u listopadu 2020. nastaviti ćemo tradiciju i opet organizirati ”2. Zagrebački festival crteža” u InArt galeriji (MO Trnsko, Trnsko 34a, Zagreb), koji će se odvijati cjelodnevno od 1. do 4. listopada, te ćemo kao i prošle godine na njemu organizirati besplatne kreativne radionice crteža za gradjane i prateću izložbu crteža zagrebačkih umjetnika, uz virtualnu prezentaciju čitavog događanja na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici”. Ukoliko bi iz objektivnih razloga razvoja pandemije događanje bilo otkazano zbog mjera stožera civilne zaštite, izložbu crteža zagrebačkih umjetnika svakako bi predstavili u virtualnom obliku.

Pozivamo sve zagrebačke umjetnike koji u svom radu preferiraju crtačke tehnike, da nam pošalju svoje prijedloge za prateću izložbu crteža na ”2. Zagrebačkom festivalu crteža”. Predlažu se neopremljeni crteži u svim crtačkim tehnikama i jasne fotografije predloženih radova u jpg. formatu, do 5 komada, rezolucije 300 dpi, koje treba poslati na mail udruge HDLU Zagreb: [email protected] – do 1. rujna do 12 sati, s nazivom, tehnikom i dimenzijama radova, uz kraću biografiju umjetnika (do pet rečenica). Izložba je bez kotizacije, imati će katalog besplatan za izlagače, a po završetku natječaja, svi pristupnici u roku od nekoliko dana dobiti će obavijest o rezultatima na svoju mail adresu.

Grad Zagreb
Hrvatska
Kultura