HAVK Mladost: Obnovljena momčad i novi predsjednik za novu sezonu

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih i europskih klubova sezonu će započeti u četvrtak, 29. rujna, na kvalifikacijskom turniru LEN Lige prvaka u Herceg Novom, a prvi suparnik će im biti turska ENKA iz Istanbula

Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost u novu sezonu kreće s obnovljenom momčadi i novim predsjednikom, klupskom legendom i cijenjenim liječnikom dr. Mladenom Miškulinom koji je tu dužnost preuzeo prošli tjedan.

-Skupština mi je ukazala veliku čast, ali i odgovornost, jer Mladost je klub iz kojeg sam ja potekao. Moja želja je napraviti jednu novu Mladost koja ne odlazi od tradicije i onoga što istinski jest, a to je klub koji teži vrhunskim ciljevima i idejama. No, Mladost istovremeno mora biti klub koji želi pridonijeti jednom zdravom društvu u kojem se djeca bave sportom. Zato bih volio jednog dana na bazenu vidjeti onoliko djece koliko ih je bilo kada sam ja počinjao. Volio bih vidjeti što više djece koja će izrasti u što veći broj akademskih sportskih građana našeg lijepog grada- rekao je dr. Miškulin u zagrebačkom hotelu Westin, gdje je održano predstavljanje nove momčadi, nove misije i vizije kluba.

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih i europskih klubova sezonu će započeti u četvrtak, 29. rujna, na kvalifikacijskom turniru LEN Lige prvaka u Herceg Novom, a prvi suparnik će im biti turska ENKA iz Istanbula.

Na igračkom popisu za novu sezonu su: Marko Jelača, Jerko Jurlina, Tin Fabris, Dario Rakovac, Ivan Vrbnjak, Branimir Herceg, David Mijić, Jakša Zaratustra Mihaljević, Marko Elez, Eugen Sunara, Sandro Adeishvili, Valiko Dadvani, Maroje Gluhaić, Dominik Obuljen, Mislav Bakarić, Jakov Ćosić, Jan Bušić, Bartol Bučević i Matija Prižmić

Prvu domaću utakmicu Mladost će odigrati 4. listopada u 20.45 sati protiv gradskog rivala Medveščaka.

-U novoj sezoni napustila su nas četiri igrača te smo shodno tome našli adekvatna rješenja i pojačali se sa sedam novih članova kluba. Mislim da su očekivanja za novu sezonu u skladu dosadašnjim očekivanjima Mladosti, da budemo što kvalitetniji i kompetitivniji u prvenstvu Hrvatske. Malu prednost dao bih Jugu i Jadranu, a Mladost i Primorje vidim kao potencijalne borce za treće mjesto. U Europi nam je cilj otići što dalje, ako ne u Ligi prvaka onda u LEN Euro kupu. Svakako želimo ući i u polufinale Hrvatskog kupa. Cilj nam je također razvijati naše mlade igrače. Imamo nekoliko mladih igrača na koje se polako može računati te ćemo napraviti sve da ih potpuno osposobimo u bližoj budućnosti- izjavio je trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Novosti na drugim klupskim razinama predstavio je direktor Mladosti Luka Jakovčev.

-Mladost je klub koji je već 80 godina prisutan na vaterpolo sceni i iza sebe ima niz uspjeha. Mi mu želimo dati jedno novo ruho pritom uvažavajući svu tradiciju koju ćemo i dalje nastaviti graditi na budućim naraštajima. U nova vremena ulazimo s novim logotipom, uvodimo klupsku aplikaciju, digitalne platforme za komunikaciju s korisnicima te inovativni sadržaj kojim želimo klub približiti što većem broju mladih ljudi.