Peđa Grbin obratio se okupljenima u stožeru Rijeke pravde

Grbin vjeruje kako će SDP sastavljati Vladu

SDP prema aktualnim rezultatima osvaja 42 mandata
Zagreb: Peđa Grbin obratio se okupljenima u stožeru Rijeke pravde Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a i predvodnik koalicije Rijeke pravde Peđa Grbin istaknuo je na kraju izborne noći da nisu priželjkivali takve izborne rezultate, ali oni su pokazali da dvije trećine građana želi promjene i poručio da sutra počinju razgovori koji će Hrvatsku učiniti boljom zemljom.

-Velika zahvala svim građanima koji su danas izašli na ove izbore u velikom broju, svima koji su nama dali povjerenje, kao i vama, mojim dragim kolegicama i kolegama, aktivistima, bez kojih kampanja ne bi bila moguća. Pokazali smo da možemo ponuditi bolju Hrvatsku, koja se može brinuti o slabijima- rekao je Grbin nakon obrađenih 80-ak posto biračkih mjesta u Hrvatskoj, po kojima Rijeke pravde osvajaju 42 mandata i druga su opcija na izborima iza HDZ-a.

-Ovi rezultati sigurno nisu onakvi kakve smo priželjkivali, ali su pokazali da dvije trećine građana želi promjene, da nije zadovoljno onime što se u Hrvatskoj događa i mi ih nećemo iznevjeriti- kazao je šef SDP-a najavio dane, tjedne, a možda i mjesece razgovora za sastavljanje Vlade uz naglasak da će ti razgovori “završiti promjenom koja će Hrvatsku učiniti boljom zemljom, bez korupcije, koja se brine za svoje ljude, mirovine, plaće, vrtiće…”.

Hrvatska
Politika