Gradske stanove u Zagrebu po novom će moći otkupiti isključivo ova skupina građana

Mijenja se i politika zakupa poslovnih prostora
luka korlaet Goran Stanzl/PIXSELL

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije da su donijeli dvije važne odluke koje se tiču prodaje gradskih stanova i zakupa poslovnih prostora te ih uputili u javno savjetovanje.

Gradske stanove će moći otkupiti jedino branitelji koji u njima borave pet ili više godina i to po cijeni koju će odrediti Ministarstvo hrvatskih branitelja. Prodavat će se i oni stanovi koji su u toliko lošem stanju da u njih nema smisla ulagati, koji nemaju obilježja stambenih prostora i oni u kojima je Grad suvlasnik.

Odlukom o poslovnim prostorima se početno trajanje zakupa povećava s pet na deset godina, može se produžiti na dodatnih pet godina, zakup na neodređeno vrijeme više neće biti moguć, a onima koji ga imaju ponudit će se zakup na pet godina. Ukida se mogućnost podzakupa.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec poručila je da u povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije upućuju poruku da je Zagreb otvoren i siguran grad, koji različitosti cijeni kao vlastito bogatstvo. Rekla je da je na Zrinjevcu postavljena klupica u duginim bojama te najavila da će predstavnici grada i ove godine sudjelovati u povorci ponosa.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo