fbpx

Utorak, 29 Siječanj 2019 11:25

ZET nabavlja novih 29 autobusa Istaknuto

Napisao/la Redakcija

U zagrebačkoj Gradskoj upravi potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.". Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i direktorica ZET-a Ljuba Žgela. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 56 milijuna kuna, od čega ukupna bespovratna iznose više od 44,5 milijuna kuna.

Ovaj ugovor je drugi po redu u okviru kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje bespovratna sredstva za nabavku novih autobusa Gradu Zagrebu, odnosno ZET-u. Godine 2017. nabavljeno je 15 autobusa koji danas voze po gradu, a na njima je oznaka strukturnih fondova.

-Kada se napravi sinergija onda se naprave dobre stvari. Ovo je samo jedan od projekata s Vladom RH, a slijedi nam i povezivanje zračne luke Franjo Tuđman s centrom grada tramvajskom linijom- rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Svi potpisnici Ugovora izrazili su nadu kako će ovaj projekt doprinijeti da se u budućnosti što više građana počne koristiti javnim prijevozom.

-Ovo je još jedan poticaj Gradu Zagrebu za što kvalitetniji javni prijevoz u gradu. Autobusi su nam potrebni, a vozit će samo na području grada Zagreba, s obzirom na ugovor koji ZET ima s gradom- rekla je direktorica ZET-a, Ljuba Žgela.

Isporuka 29 novih autobusa očekuje se do kraja ove godine, a vozni park ZET-a s novim vozilima brojat će ukupno 439 autobusa.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti