fbpx

Srijeda, 10 Listopad 2018 08:52

U Tehničkom muzeju postavljena izložba "S Elanom do zvijezda - Elan i njegovi prethodnici"

Napisao/la Redakcija
U Tehničkom muzeju postavljena izložba "S Elanom do zvijezda - Elan i njegovi prethodnici" zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla gostujuću izložbu Tehničkog muzeja Slovenije „S Elanom do zvijezda – Elan i njegovi prethodnici“, autora Vladimira Vilmana te zahvalio svima koji su doprinijeli da se izložba realizira, a pogotovo gostima iz Slovenije, predvođenim poznatim skijaškim asom Bojanom Križajem.

Izložba je rezultat dugogodišnje suradnje dvaju tehničkih muzeja. Daje prikaz povijesti, tehnološkog razvoja i inovacija te proizvoda jedne od najuspješnijih slovenskih tvrtki koja je započela s radom 1945. kao radionica i razvila se u tvornicu za proizvodnju skija i širokog spektra proizvoda vezanih uz sport i tjelovježbu.

-Svaki čovjek je u svojoj biti dijete koje se voli igrati i natjecati, a Elan je tvrtka koja to u potpunosti razumije i dugi niz godina stvara pretpostavke za to- rekao je autor izložbe Vladimir Vilman te dodao da su razlozi koji su ga potaknuli za ostvarenje ove izložbe tehnološki, sportski i emotivni.

-Priča o Elanu započela je s grupom zanesenjaka koji su čeznuli za novim izazovima- dodao je Vladimir Vilman, istaknuvši da je na Elanovim skijama osvojeno najviše medalja i vrhunskih sportskih rezultata, da su na njima skijali i Janica i Ivica Kostelić.

Izložba će biti postavljena do 31. siječnja iduće godine.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti