Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić danas su na Zagrebačkome velesajmu otvorili sajmove Hrane i dobrog življenja i Dani lova i ribolova što se održavaju do nedjelje, 21. listopada. Više od 250 izlagača na Sajmu hrane i dobrog življenja za posjetitelje organizira stručne skupove i konferencije o aktualnostima važnim za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, a na Danima lova i ribolova mnogobrojne edukacije i stručna savjetovanja o trendovima i zakonskim odredbama u lovstvu i ribolovu.

-Osim predstavljanja svojih proizvoda, objedinjeni sajmovi su jedinstvena prilika da hrvatski proizvođači razmjene iskustva sa svjetskim proizvođačima na zajedničku korist jer Hrvatska ima veliki potencijal za proizvodnju i brendiranje prehrambenih proizvoda. Postoji ogroman potencijal i za razvoj vrhunskog sportskog lova i ribolova što ga tek u cijelosti trebamo realizirati- istaknula je zamjenica Majić te je pozvala sve Zagrepčanke i Zagrepčane da se pridruže izlagačima i stručnjacima na Zagrebačkome velesajmu te da nikako ne propuste jesenske sajmove.

-Imamo veliku perspektivu za razvoj ekološke poljoprivrede, posjedujemo više od 100 000 hektara obradivog zemljišta za ekološki uzgoj, a nekoliko tisuća naših proizvođača može konkurirati na hrvatskome i pogotovo na europskome tržištu. Vlada je donijela niz zakona kojima se regulira lov i ribolov, a uskoro očekujemo i nove zakone za morsko i slatkovodno ribarstvo- rekao je ministar Tolušić.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić je objasnila da Sajam hrane i dobrog življenja, osim izložbenog dijela, nudi niz predavanja, radionica, seminara, prezentacija i drugih edukativnih sadržaja. Istaknula je da se ovim sajmovima želi podignuti svijest o važnosti očuvanja domaće proizvodnje, tradicije, obrta i malog gospodarstva te da se Hrvatsku želi promovirati kao destinaciju vrhunskog lova i ribolova radi bržeg razvoja kontinentalnog turizma.

Objavljeno u Grad Zagreb

Od 18. do 21. listopada na Zagrebačkom velesajmu održat će se Sajam hrane i dobrog življenja i Dani lova i ribolova, na današnjoj konferenciji za novinare najavile su zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i ravnateljica Centra Rudolf Steiner Dijana Posavec, koja se osvrnula na temu skorašnje međunarodne konferencije - biodinamička poljoprivreda.

Tomšić je istaknula kako ove godine na Sajmu hrane i dobrog življenja svoje proizvode izlaže više od 250 izlagača s ciljem oporavka ove gospodarske grane. Posjetitelje očekuju proizvodi zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvodi hrvatskih farmi, ekološki proizvodi kao i hrvatski otočni proizvodi. S druge strane, Dani lova i ribolova uključuju edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode, a ove godine prijavljena su 64 izlagača.

-Prehrambeni suverenitet ključan je za razvoj svake države, a cilj ovog projekta je promocija kvalitete hrvatskih proizvoda jer su naši poljoprivredni proizvodi „brand“- rekla je zamjenica Majić i istaknula da Grad Zagreb preko Gradskog ureda za poljoprivredu i Gradskog ureda za zdravstvo financira razna savjetovališta o prehrani, centre za zdravlje mladih, kao i projekte koji potiču zdrav način života i senzibiliziranje javnosti o zdravoj prehrani.

Uz izložbeni dio, Sajam prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, a Dani lova i ribolova nude edukacije i stručna savjetovanja o trendovima i zakonskim odredbama u lovstvu i ribolovu.

Sajmovi su otvoreni svaki dan od 10,00 do 20,00 sati, u nedjelju od 10,00 do 18,00, a ulaz je besplatan.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na Zagrebačkome velesajmu je otvoren 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, a održava se do nedjelje, 14. listopada. Na sajmu sudjeluju 332 izlagača iz 32 zemlje, na površini od oko 20 000 četvornih metara u 7 izložbenih paviljona.

Sajam obiluje brojnim prezentacijama, demonstracijama, proizvodima i uslugama, savjetovanjima i okruglim stolovima s iskusnim stručnjacima o trendovima na području drvne industrije i dizajna, dok će se u pratećem dijelu Salona održavati tematske izložbe poput Međunarodne izložbe keramike i stakla MIKS.

Sajam je otvorio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, a nazočnima su se između ostaloga obratili zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Dragan Kovačević.

Objavljeno u Grad Zagreb

U paviljonu Zagrebačkog velesajma danas je otvorena međunarodna izložba modela Lego kockica „Invazija giganata“. Izloženo je preko sto maketa, a svi ljubitelji Lego kockica mogu je pogledati do kraja rujna i uvjeriti se u šarolik i zanimljiv svijet načinjen od kockica. 

Kako to izgleda pogledajte OVDJE

 

 

Borna Filić/PIXSELL

Objavljeno u Grad Zagreb

Od četvrtka do subote na Zagrebačkom velesajmu sajmovi PRAVO DOBA i DENTEX Od 17. do 19. svibnja na Zagrebačkome velesajmu će se održati sajmovi PRAVO DOBA i DENTEX, na današnjoj konferenciji za novinare su najavili: pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo.

Grad Zagreb osobitu brigu i skrb posvećuje osobama iznad 65 godina kroz mnogobrojne projekte i programe kako bi se poboljšala kvaliteta života starijih osoba, rekla je pročelnica Galić te je naglasila da je ulaz za umirovljenike besplatan. Direktorica Tomšić je objasnila da je jedan od ciljeva ovih sajmova da se na njima razmjenjuju informacije i educira javnost.

Na ovogodišnjem sajmu DENTEX čeka nas 331 izlagač iz 30 zemalja. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma, a u organizaciji Grada Zagreba i Hrvatske komore dentalne medicine.

Sajam PRAVO DOBA je za osobe starije životne dobi, a organiziraju ga Grad Zagreb i Zagrebački velesajam, a posjetiteljima nudi niz edukativnih sadržaja – stručna predavanja i skupove, prezentacije te radionice aktivnog i zdravog starenja.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na Zagrebačkome velesajmu jučer su otvoreni bijenalni sajmovi, 24. Međunarodni sajam alatnih strojeva i alata BIAM i 27. Međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite. Nakon što je pozdravio sve nazočne, gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da se za ove sajmove očekuje veliki interes ne samo iz Hrvatske nego i iz susjednih zemalja.

-Grad Zagreb i Zagrebački velesajam su i na domaćem i na međunarodnom tržištu postali nezaobilazna mjesta za sve koji žele ostvariti poslovni uspjeh. Tomu svakako pridonosi i tradicija ovih sajmova, a o njihovoj važnosti najbolje svjedoči interes posjetitelja i izlagača koji iz godine u godinu raste pa je ovogodišnji rast 35 posto. To je dokaz da se industrija oporavlja i da se hrvatske tvrtke kvalitetno opremaju te da će novi ugovori povećati konkurentnost i zapošljavanje- zaključio je gradonačelnik.

Sajmove je službeno otvorio Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja.

Ovakvi sajmovi su idealna prigoda da se potencijalnim poslovnim partnerima predstave inovacije i moderna tehnološka dostignuća s područja alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite. Investicije u modernizaciju poslovanja uvelike doprinose stabilnosti cjelokupnog gospodarstva- rekao je Štromar.

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma je rekla da je Zagrebački velesajam kao organizator pripremio bogat stručni program s globalnim trendovima koji privlači najveće i najbolje svjetske proizvođače industrijskih strojeva i popratnih tehnologija.

Sajmovi se održavaju u paviljonima 8, 8a, 9 i 11a te na otvorenome izložbenom prostoru pored njih, a traju do petka, 27. travnja. (zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb

U paviljonu 18 na Zagrebačkom velesajmu, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s proslavljenim hrvatskim boksačima Željkom Mavrovićem i Filipom Hrgovićem simbolično je, rezanjem vrpce, otvorio Boksački centar.

-Ovo smo napravili za vas dečki jer ste to itekako zaslužili svojim sjajnim rezultatima, ali i za nove generacije jer uvijek netko završava s karijerom, a netko novi dolazi- rekao je gradonačelnik brojnim okupljenim zagrebačkim i hrvatskim boksačima.

Boksački centar prostire se na 2.300 m2, u okviru čega je dvorana za treninge i natjecanja (ukupno četiri ringa s pratećom opremom za najmoderniji trening), tribine za gledatelje, dvije svlačionice s tuševima, saunom i prostorom za zagrijavanje. U Centru je, također, smještena i multimedijalna soba koja će prezentirati povijest zagrebačkog i hrvatskog sporta, pratiti aktualna događanja, a ima i sve potrebne sadržaje koji pružaju mogućnost osnivanja Boksačke akademije. 

Predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković istaknuo je da je današnji dan fantastičan dan za zagrebački i hrvatski boks jer je ovaj Centar najveći i najljepši dar. Zahvalivši na angažmanu gradonačelniku i svima koji su sudjelovali, Nenad Ivanković je naglasio da bez gradonačelnikove vizije i podrške ovog Centra ne bi bilo.

-Ovdje će trenirati svi zagrebački boksači i reprezentacije, dolazit će najbolji europski treneri, održavat će se natjecanja, a osnovat ćemo i boksačku akademiju. Sve će to znatno dignuti razinu hrvatskog boksa, a nastojat ćemo i da boks nađe svoje mjesto na Kineziološkom fakultetu- istaknuo je Ivanković.

Uz zahvalu svima koji su doprinijeli da se Boksački centar otvori, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić je dodao da će dati maksimalnu podršku ideji da se osnuje katedra za boks.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na Zagrebačkom velesajmu, od 10. do 15. travnja, održat će se međunarodni salon automobila Zagreb Auto Show, najavili su jučer na konferenciji za medije gradonačelnik Milan Bandić, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić, predsjednik Udruženja trgovine motornim vozilima i dijelovima HGK Ivo Ivančević te direktorica korporativnih komunikacija INA d.d. Marina Burazer.

Organizatori su na Velesajmu predstavili najveći Zagreb Auto Show u povijesti, petnaesti po redu ali tek drugi nakon velike pauze od gotovo osam godina. Organizatori ovogodišnjeg izdanja Salona su Grad Zagreb u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Zagrebačkim holdingom i Zagrebačkim velesajmom.

-Ponosan sam što organizacijom Salona grad Zagreb pozicioniramo kao atraktivnu gospodarsku lokaciju, a sam događaj je od posebnog gospodarskog i društvenog značaja za naš grad i našu zemlju- rekao je gradonačelnik Bandić dodavši da je izuzetan uspjeh prošlog izdanja Auto Showa dodatni poticaj da ovogodišnji Salon bude još bolji, zanimljiviji i bogatiji te svojom ponudom i novitetima doprinese poticanju tržišnog interesa i porasta prodaje novih vozila.
 
Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić istaknula je da će na 70 tisuća m² izložbene površine u 14 paviljona i na otvorenom prostoru svoju ponudu predstaviti rekordnih 463 izlagača iz 34 zemlje svijeta. Najavila je također da će u šest dana showa posjetitelji imati priliku vidjeti 85 marki automobila, motocikala, bicikala, gospodarskih i kamp vozila, a najavljene su 133 premijere, uključujući i jedno konceptno vozilo.

-Ovogodišnji Zagreb Auto Show će biti najveći u povijesti ovog događanja, a krasiti će ga najbogatiji popratni sadržaji koji, između ostaloga, uključuju i tri poligona, otvorene pozornice s panelima, izložbe oldtimera, motociklističko natjecanje i po prvi puta stunt show akrobacija na motoru- istaknula je direktorica Tomšić.

Nakon izdvojenog jutarnjeg programa za novinare, u utorak 10. travnja, Zagreb Auto Show će od 15 sati biti otvoren za javnost. Salon je otvore n svaki dan do 21 sat, vikendom sat vremena duže, a cijena ulaznice je 40 kuna, odnosno upola manje za umirovljenike. Glavna nagrada za posjetitelje je Toyota Yaris Hybrid. (zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb

U Upravnoj zgradi Zagrebačkog velesajma gradonačelnik Milan Bandić, član Uprave INA-e d.d. Niko Dalić i direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić potpisali su Ugovor s INA d.d. kao generalnim sponzorom te najavili ovogodišnji Zagreb Auto Show međunarodni sajam automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije s OICA standardom kvalitete koji će se održati od 10. do 15. travnja.

-Nakon gotovo osam godina pauze, u 2016. Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Zagrebački velesajam u suradnji su pokrenuli promotivni projekt kako bi taj izuzetno važan događaj za gospodarstvo Grada, ali i Republike Hrvatske ponovno oživjeli- rekao je gradonačelnik te dodao kako je biti u društvu Ženeve, Pariza, Frankfurta, Detroita i Tokija samo po sebi privilegija.

Osim same ponude na Zagrebačkom velesajmu, ovogodišnji salon obogatit će se pratećim sadržajima (Bikers show, Kaskaderski moto show, FSB racing team, Ban auto show i dr.) na različitim lokacijama u gradu koji će pridonijeti turističkoj ponudi Grada, a time i povećanju broja posjetitelja iz cijele regije.

Inače, više od 400 izlagača ispunit će u travnju 14 paviljona i otvoreni prostor na punih 70.000 m². (zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb

-U zdravom tijelu, zdrav duh- tim je riječima gradonačelnik Milan Bandić na Zagrebačkome velesajmu otvorio jubilarni 20. međunarodni sajam kozmetike, pribora i opreme za salone i fitness centre Dani ljepote & fitnessa, vodeću regionalnu manifestaciju za profesionalce i one koji zainteresirano prate industriju ljepote.

Sajam je namijenjen profesionalcima, live demonstracijama proizvoda i usluga, edukaciji, tržišnim inovacijama i izvrsna je platforma za beauty, nail dizajn, wellness, fitness, hairstyle i fashion industriju. "Najljepši" sajam Zagrebačkog velesajma, koji traje do 11. ožujka, od svojih je početaka poznat kao mjesto okupljanja najpoznatijih svjetskih i domaćih proizvođača i distributera kozmetičkih i frizerskih brendova.

Tako će ove godine na 12.000 četvornih metara izložbenog prostora (paviljoni 8, 8a, 9, 11A, 11a i aula između paviljona 11A i 10a) izlaže 315 izlagača iz Australije, Austrije, Belgije, BiH, Brazila, Bugarske, Danske, Estonije, Francuske, Hrvatske, Italije, Izraela, Japana, Južne Koreje, Madžarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, SAD-a, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švicarske, Velike Britanije i Sjeverne Irske. (zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti