fbpx

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predstavnike Udruge za sindrom Down Zagreb, predvođene predsjednicom Natalijom Belošević, u povodu Svjetskog dana sindrom Down i 20. godišnjice Udruge. Na sastanku je predsjednica Belošević izvijestila gradonačelnika o radu i planovima Udruge koja zastupa interese osoba s Downovim sindromom Grada Zagreba i Zagrebačke županije te koja potiče njihovo uključivanje u sve segmente života u zajednici.

-Udruga je prije 3 godine dobila od Grada novi prostor a s gradonačelnikom smo dogovorili izmjenu stolarije koja će biti realizirana do kraja veljače- rekla je predsjednica Belošević, koja je istaknula kako je jedan od glavnih ciljeva Udruge da se osobe s Downovim sindromom zapošljavaju nakon završene srednje škole, a u čemu ih je gradonačelnik podržao.

-Jedan od prioriteta Grada je da djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom integrira u sva područja života, a o čemu smo na sastanku i razgovarali. Potpunu integraciju im omogućujemo zapošljavanjem i oni tada izlaze iz sustava socijalne skrbi. Za svoja zvanja su se školovali te su osposobljeni pa im treba pružiti priliku- rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić te je dodala će se 21. ožujka Grad pridružiti Udruzi u obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom te će i tako poduprijeti njihove napore u podizanju svjesnosti o ovome sindromu.

Udruga za sindrom Down Zagreb broji više od 240 članova, a svakodnevno organizira raznovrsne igraonice i radionice te održava edukacijsko-rehabilitacijske i logopedske vježbe.

Objavljeno u Grad Zagreb

U povodu obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down, na zagrebačkom Jarunu gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je novi prostor Udruge za sindrom Down – Zagreb. Udruga broji oko 160 članova, a svakodnevno provode razne igraonice, radionice te edukacijsko-rehabilitacijske i logopedske vježbe.

-Dosadašnjih 65 kvadrata u Folnegovićevom naselju zamijenili smo s novim prostor od 220 kvadrata ovdje na novoj adresi Hrgovići 59, koje smo dobili od Grada Zagreba u ožujku 2016. na Svjetski dan Downovog sindroma. Prostor je prekrasan, lijepo smo ga uredili i možemo na najbolji način omogućiti terapiju našoj djeci- rekla je predsjednica Udruge Natalija Belošević, dok je gradonačelnik Bandić istaknuo kako ovim osobama moramo omogućiti profesionalnu i ljudsku realizaciju te socijalnu integraciju.

U tjednu otvorenih vrata Udruge od 19. do 24. ožujka organizirane su bile mnogobrojne radionice i igraonice za djecu, edukacije za roditelje i stručnjake, prezentacije i izložba slika. (zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti