Poslovnica Hrvatske pošte u  trgovačkom centru Avenue Mallu opljačkana je večeras oko 20.15 sati.  U tijeku je očevid. 

Uskoro više informacija.

Objavljeno u Grad Zagreb
Petak, 19 Listopad 2018 11:08

Razbojništvo u pošti u Sesvetama

Sinoć oko 18,45 sati u Sesvetama na Dugoselskoj cesti, u poslovnici pošte, nepoznati je počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad trima zaposlenicama od kojih je zatražio novac, koji mu je i predan. Tom prilikom počinitelj za kojim se još uvijek traga otuđio je nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također, u ranim jutarnjim satima na raskrižju Ulica Mije Krešića i Divka Budaka u Maksimiru, dva su nepoznata počinitelja uporabom tjelesne snage počinila razbojništvo nad 46-godišnjakom i otuđila mu torbicu, oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na području Policijske uprave zagrebačke tijekom vikenda provest će se akcije Alkohol i droge i Brzina. Akcije se provode zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu u 2018., kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola ili droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa i drugo.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Objavljeno u Grad Zagreb

U naselju Kozari putevi noćas je došlo do požara kuće, u kojem je jedna osoba poginula, dok je druga prevezena u bolnicu.

Više informacija o ovom događaju bit će poznato nakon policijskog očevida, koji je još uvijek u tijeku.

Objavljeno u Grad Zagreb
Petak, 05 Listopad 2018 07:38

U Prečkom izgorjela dva automobila

Na parkiralištu u Sibeliusovoj ulici u zagrebačkom naselju Prečko izgorjela su dva automobila. Policija trenutno osigurava mjesto paleži.

Više informacija o događaju bit će poznato nakon policijskog uviđaja. 

Objavljeno u Grad Zagreb

U mjesto Bunjani pored Ivanić- Grada, dvojica policijskih službenika postupala su zbog prijetnji i nasilja u obitelji, a temeljem informacije Centra za socijalnu skrb. Prilikom intervencije 55-godišnji muškarac napao ih je nožem, nakon čega je upucan u nogu da se smiri.

Priopćenje Policijske uprave Zagrebačke prenosimo u cijelosti:

„Danas oko 13.15 sati u mjestu Bunjani kod Ivanić Grada dvojica policijski službenika postupala su zbog prijetnji i nasilja u obitelji, a temeljem informacije Centra za socijalnu skrb. Tamo je zatečen 55-godišnjak, koji je kada je uočio policijske službenike ušao u kuću i zaključao se, a potom je izašao kroz prozor sa stražnje strane kuće i krenuo bježati.

Kada su za njim krenuli policijski službenici počeo je prema njima mahati oštrim predmetom, prema prvim informacijama radi se o hladnom oružju te su policijski službenici uporabili suzavac. 55-godišnjak nije prestajao s nasrtajem na policijske službenike. Prema njima je bacio oštri predmet koji je imao u jednoj ruci, dok je s drugim predmetom (prema prvim informacijama radi se o nožu) nastavio nasrtati prema policijskim službenicima. Zbog toga je policijski službenik, kako bi spriječio napad na sebe, uporabio vatreno oružje te je 55-godišnjak ranjen u nogu.

Liječnička pomoć mu se pruža u KB Dubrava.“

Objavljeno u Ivanić-Grad

Na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine vijećnici su jednoglasno prihvatili izvješće Policijske uprave zagrebačke o stanju i kretanju osnovnih sigurnosnih pokazatelja na području županije u 2017. godini što ga je predstavio načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

-Po broju kaznenih djela na 100 tisuća stanovnika i dalje je najsigurnija županija u Hrvatskoj. Kada se sagleda broj kaznenih djela koja su počinjena na terenu koji pokrivamo 85 posto otpada na Grad Zagreb, a 15 posto na Zagrebačku županiju. Nakon detaljne analize svih sigurnosnih pokazatelja procjena je kako je stanje sigurnosti na području Zagrebačke županije povoljno i dobro, a isto tako cijenimo da je zadovoljavajuće stanje kretanja kriminaliteta, stanje javnog reda i mira te stanje sigurnosti u cestovnom prometu- istaknuo je načelnik PUZ-a Marko Rašić.

U prilog tome ide kako je stopa kriminaliteta za prošlu godinu u padu za više od pet posto u odnosu na isto razdoblje 2016. godine. Inače, tijekom 2017. godine na području Zagrebačke županije evidentirano je 5 366 kaznenih djela, što je za 130 kaznenih djela manje u odnosu na 2016. godinu.

-Navedeni pokazatelji potvrđuju da je služba dobro i pravovremeno organizirana sukladno vremenu i prostoru, te da je učinak prevencije dobar- kazao je Rašić.

S aspekta sigurnosti Zagrebačka županija ocijenjena je kao izuzetno sigurno i poželjno mjesto za život, a kako bi tome i dalje tako bilo velika pozornost i dalje će se usmjeravati na mnogobrojne preventivne programe te stručno usavršavanje policije.

Objavljeno u Zagrebačka županija
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 09:48

Završila akcija „Zbogom oružje“

14. akcija „Zbogom oružje“ za područje Grada Ivanić-Grada i općina Križ i Kloštar Ivanić završena je proteklog petka predajom prikupljenog oružja, municije i eksplozivnih stvari stručnjacima Policijske uprave zagrebačke, koji će ih neškodljivo uništiti. Organizator akcije bila je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić uz podršku Zajednice udruga iz Domovinskog rata, financijsku podršku Grada Ivanić-Grada i logističku podršku Policijske postaje Ivanić-Grad i Policijske uprave zagrebačke.

Svake godine provođenja akcije Zbogom oružje prikupi se sve manje oružja, streljiva i drugih eksplozivnih predmeta zaostalih iz Domovinskog rata, što je dobro jer pokazuje da se smanjuje količina opasnih stvari pohranjenih u domovima i drugim skrovištima, zaključak je svih sudionika akcije.

Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić Leo Ordanić je zadovoljan ishodom akcije, a Grad Ivanić-Grad uvijek pomaže ovu i slične akcije za povećanje sigurnosti građana, naglasio je tom prilikom zamjenik gradonačelnika Željko Posilović.

Načelnik Policijske postaje Ivanić-Grad Marin Grgić ne samo da podržava akciju, već poziva građane koji posjeduju nelegalno oružje, streljivo i eksplozivne predmete, da ih predaju bez sankcija tijekom cijele godine, a ako ih policija pronađe u njihovim domovima u okviru postupanja, sigurno će biti sankcionirani.

Objavljeno u Ivanić-Grad
Nedjelja, 11 Veljača 2018 15:34

U naredna dva dana posebna regulacija prometa

Policijska uprava zagrebačka izdala je priopćenje vezano uz službeni posjet predsjednika Srbije Republici Hrvatskoj radi čega u ponedjeljak i utorak postoji mogućnost otežanog prometovanja u zonama gdje će se održavati službeni sastanci, a u kojima će se provoditi posebne mjere osiguranja.

Zbog provođenja mjera sigurnosti, u vrijeme posjeta, uspostavit će se posebna regulacija prometa na području Zagreba i Velike Gorice zbog čega postoji mogućnost da će se promet u pojedinim dijelovima gradova otežano odvijati.

-Apeliramo na građane vozače, kao i pješake, na poštivanje postavljene prometne signalizacije te poštivanje zapovijedi i uputa policijskih službenika na terenu- stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke. (FOTO: Grad Velika Gorica)

Objavljeno u Grad Zagreb
Srijeda, 31 Siječanj 2018 12:01

Policija izdala upozorenje građanima

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 16 kaznenih djela: 6 teških krađa provaljivanjem, 5 krađa i četiri ostala kaznena djela. Jedna je osoba uhićena na počinjenju kaznenog djela.

U utorak 30. siječnja između 17.30 i 18 sati u Jastrebarskom u Ulici Tadije Smičiklasa, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit i drugo, oštetivši 63-godišnjaka za više tisuća kuna.

Otuđenja osobnih automobila

U četvrtak 18. siječnja između 15 i 15.45 sati (saznanje 29. siječnja) u Novom Zagrebu na, Barčevom trgu, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Opel Meriva zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 63-godišnjakinju za oko 50.000 kuna.

Između 25. i 29. siječnja od 20 do 13 sati u Velikoj Gorici u Ulici Slavka Kolara, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Polo zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 70-godišnjakinju za oko 5.000 kuna.

Upozorenje građanima

Jučer, 29. siječnja u jutarnjim satima na Peščenici, Prilaz Sv. Josipa Radnika, nepoznata muška osoba lažno se predstavila 75-godišnjakinji te mu je ona predala više desetaka tisuća kuna.

Isti dan oko 12 sati na Trnju u Zlarinskoj ulici, dvojica su se nepoznatih počinitelja lažno predstavila 86-godišnjaku te mu iz stana otuđili nekoliko tisuća kuna.

“Još jednom upozoravamo građane da, ako se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192“, poručuju iz zagrebačke policije.

(Zagreb.info)

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti