fbpx

Utorak, 01 Siječanj 2019 17:26

Na Svetom Duhu rođeno šest beba

Gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno je, sa suradnicima, posjetio rodilište Kliničke bolnice Sveti Duh – bebe rođene prvoga dana nove 2019. i njihove majke. U novogodišnjoj noći i danu rođeno je šest beba, a u zadnjih nekoliko dana sveukupno 21 beba.

-Jako sam sretan što se u bolnici Sveti Duh svake godine rađa sve više djece. To je rezultat gradske pronatalitetne politike koju provodimo već desetak godina- istaknuo je gradonačelnik, dodavši da je u 2018. rođeno 23 djece više nego u 2017., što znači jedan razred više u osnovnoj školi.

-Nadam se da će na državnoj razini pratiti dobar primjer Zagreba jer mi smo mala zemlja i trebamo postići da je broj rođenih veći od broja umrlih- kazao je Bandić. 

 

Objavljeno u Grad Zagreb

U Zavodu za kardiologiju Kliničke bolnice Sveti Duh predstavljen novi angiografski monoplanarni RTG uređaj za interventnu kardiologiju – Philips Azurion 7 – najsuvremeniji uređaj te vrste koji će od danas biti u funkciji za pacijente bolnice. Odlukom Ministarstva zdravstva, nabavka novog uređaja financirana je iz bespovratnih sredstava Europske unije u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije. Grad Zagreb, kao osnivač bolnice, osigurao je izgradnju objekta za dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju koja će, također, biti opremljena iz bespovratnih sredstava fondova Europske unije.

Zahvalivši Ministarstvu, ravnatelju i djelatnicima Klinike na doprinosu, gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da se s novim uređajem Bolnica Sveti Duh stavlja uz bok najmodernijim bolnicama svijeta.

Ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh Mladen Bušić je objasnio da se radi o najnaprednijem RTG uređaju koji je namijenjen intervencijama na srcu i krvnim žilama.

-Svojim karakteristikama osigurat će maksimalnu učinkovitost liječenja, uz minimalnu izloženost pacijenata i zdravstvenih radnika zračenju- kazao je ravnatelj Mladen Bušić.

Osim gradonačelnika Bandića i ravnatelja Bušića, prisutnima su se na svečanosti obratili i ministar zdravstva Milan Kujundžić, potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić-Rukavina te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti