fbpx

Četvrtak, 13 Prosinac 2018 11:28

Davis Cup trofej stigao u Zagreb

Veliki pokal Davis Cupa, koji su po drugi puta u povijesti osvojili hrvatski tenisači, iz sjedišta ITF-a u Londonu stigao je u Zagreb u Muzej za umjetnost i obrt. Svi posjetitelji muzeja i ljubitelji sporta, Davis Cupa trofej ili popularnu „salataru“ moći će razgledati od 21. prosinca. Pokal će biti izloženu atriju Muzeja za umjetnost i obrt.

Današnjem preuzimanju Davis Cup trofeja nazočili su izvršni direktor HTS-a Marin Galić, stručna suradnica HTS-a Suzana Knežević, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, voditeljica odjela marketinga i PR-a MUO, mr.sc Vesna Jurić Bulatović, te stručni muzejski tim tehničara. Suradnjom Hrvatskog teniskog saveza i Muzeja za umjetnost i obrt trofej će biti izložen i moći će se razgledati sve do studenog 2019. godine.

Kao što je poznato, pokal Davis Cupa bio je izložen prvi puta prije trinaest godina u Muzeju za umjetnosti i obrt, kada ga je razgledalo više desetaka tisuća posjetitelja.

Objavljeno u Grad Zagreb

Veliki pokal Davis Cupa za 2018.godinu, po drugi puta u povijesti osvojili su hrvatski tenisači i ponovno će stići tijekom prosinca pod okrilje Muzeja za umjetnost i obrt, gdje je bio izložen i prvi puta prije trinaest godina. Sjajni hrvatski tenisači – Marin Čilić, Ivan Dodig, Borna Ćorić, Mate Pavić, Franko Škugor, Viktor Galović i Nikola Mektić na čelu s izbornikom Željkom Krajanom, ovom veličanstvenom pobjedom, svrstali su Hrvatsku i Hrvatski teniski savez, među deset reprezentacija koje su više od jednom osvojile najstarije( staro 118 .godina), momčadsko tenisko natjecanje, izboreno u finalu s reprezentacijom Francuske u Lilleu, posljednje u ovom formatu natjecanja Davis Cup-a.

Davis Cup trofej ili popularna salatara, bit će izložen u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt, koji je sagrađen po nacrtima uglednog arhitekta Hermana Bolléa prije 138. godina te će ga moći razgledati brojni posjetitelji izložbi u vrijeme Adventa u MUO, kao i sportski zaljubljenici, sve do studenoga 2019. godine.

Pokal Davis Cupa se sastoji od tri kata s imenima zemalja i igrača osvajača kupa, a na vrhu je pokal iznimne vrijednosti, izrađen 1899.godine, za čiju je izradu te godine Dwight Fille Davis izdvojio 400.000 dolara.

Podsjećamo da je 2005. godine u Bratislavi, Davis Cup osvojila teniska ekipa - Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Goran Ivanišević i Ivo Karlović na čelu s izbornikom Nikolom Pilićem i odmah je nakon dopreme u Hrvatsku, bio izložen u Muzeju za umjetnost i obrt i više desetaka tisuća posjetitelja MUO, razgledali su jedan od najvrjednijih sportskih trofeja hrvatskog sporta.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti