fbpx

Srijeda, 07 Studeni 2018 10:25

Otvorena izložba „Hrvatska glagoljica" Istaknuto

Napisao/la Redakcija
Otvorena izložba „Hrvatska glagoljica" Ured predsjednice

Izložbu "Hrvatska glagoljica", postavljenu u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice svečano je otvorila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, naglasivši kako je potrebna intenzivnija promocija glagoljice kao čuvarice hrvatskoga identiteta.

-Treba postati dijelom ne samo našega brenda nego i naše svakodnevice. U glagoljici se zrcali burna prošlost naše domovine- kazala je predsjednica dodavši kako je hrvatska kultura obogatila europsku i svjetsku baštinu.

Istaknula je kako je Hrvatska od svoje najranije povijesti mjesto susreta različitih kultura i tromeđa gdje su se sudarale velike sile - Turska, Mletci i Habsburška Monarhija.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica je organizirala izložbu u sklopu programa Europske godine kulturne baštine pod sloganom "Slovimo glagoljicom". Izložba pruža prikaz glagoljice kroz prizmu njezina povijesnog razvoja, tipografije, kulturološkoga utjecaja i suvremene primjene.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, Vlade, Hrvatskoga sabora i Grada Zagreba te uz potporu Ministarstva kulture, Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zaklade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Zaklade Adris.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti