fbpx

Utorak, 04 Prosinac 2018 13:34

Eminentni stručnjaci raspravljaju o primjerima dobre prakse gospodarenja otpadom

Napisao/la Redakcija
Eminentni stručnjaci raspravljaju o primjerima dobre prakse gospodarenja otpadom zagreb.hr

Petnaesti Međunarodni znanstveno-stručni simpozij Gospodarenje otpadom Zagreb 2018. svečano je otvorila zamjenica gradonačelnika Olivera Majić u prostorijama Stare gradske vijećnice. Eminentni znanstvenici i stručnjaci s područja gospodarenja otpadom i ekologije iz cijele Europe će od 3. do 5. prosinca održati brojna predavanja i panele o primjerima dobre prakse gospodarenja otpadom, a glavna tema je kružno gospodarenje otpadom.

U Hrvatskoj se čak 85 posto prikupljenog otpada odlaže na odlagališta bez prethodne obrade, dok se u Zagrebu odvaja i reciklira oko 33 posto prikupljenog otpada.

-Infrastruktura za uvođenje kružnog gospodarenja otpadom u Zagrebu je bolja, no uvijek ima mjesta za napredak. Nedostaje nam Centar za gospodarenje otpadom za koji je u tijeku izrada studijsko-projektna dokumentacije. Centar ćemo u suradnji sa Zagrebačkom županijom izgraditi u Resniku- istaknula je zamjenica Majić i dodala kako za to ekološko pitanje i njegovo rješavanje nema administrativnih granica.

-To je zajednički problem i zato posebno pohvaljujem Sporazum koji smo potpisali sa Zagrebačkom županijom i Zagrebačkim centrom za gospodarenje otpadom d.o.o. u pripremi projekta Centar za gospodarenje otpadom Zagreb- rekla je zamjenica.

Grad Zagreb u suradnji s drugim domaćim i svjetskim institucijama već tradicionalno sudjeluje u organizaciji ovog vrlo uspješnog i u stručnim krugovima cijenjenog znanstveno-stručnog međunarodnog skupa. Riječ je o najvećem stručnom skupu o otpadu u ovome dijelu Europe.

Svečanomu otvorenju su prisustvovali i visoki dužnosnici iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Gradske skupštine Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, Geotehničkog fakulteta u Varaždinu…

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti