Vijesti s područja zagrebačkih gradskih četvrti
Utorak, 01 Svibanj 2018 18:48

Dinamo Hidrel preuzeo vodstvo

Praznik rada bio je izuzetno zanimljiv i uzbudljiv na županijskim terenima gdje su odigrani odgođeni susreti 16. kola Jedinstvene te Prve županijske lige u obje skupine. U Jedinstvenoj županijskoj ligi Bistra i dalje pobjeđuje lakoćom. Nova žrtva sastava trenera Bernarda Gulića bio je Kupinec koji je poražen s 5:0. Istim je rezultatom i slavio i Lukavec protiv Rakovca koji se tako nakon dva sušna kola vratio na pobjedničke tračnice.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati; TOP-Strmec 3:2, Sutla-Vatrogasac 5:2, Jamnica-Dinamo (J) 1:5, Laduč-HNK Gorica II 3:3, Rugvica-Lomnica 3:1 i Sloga SU-ZA-Klas 0:0.

Poraz Sloge i Kloštra

Mnogo uzbudljivije i neizvjesnije bilo je na terenima 1. ŽNL gdje je od vodećeg kvarteta slavio jedino Dinamo Hidrel koji je tri boda osvojio u gostima u Gornjoj Lomnici gdje su domaću Meštricu porazili s 2:1 zahvaljujući zgodicima Balenovića i Horvatića. Do danas vodeća Sloga poražena je u Lonjici od Lonje s 3:2, dok je trećeplasirani Kloštar doživio prvi proljetni poraz u Zvekovcu gdje je istoimeni domaćin slavio s minimalnih 1:0. Turopoljac niti pod vodstvom novog trenera Ivice Burića ne može uhvatiti jesensku formu koja im je i donijela jesenski naslov. Novi neuspjeh momčad je doživjela u Oborovu gdje je poražena s 4:1.

Zanimljiv i uzbudljiv susret odigran je i u Maloj Buni gdje je Buna s minimalnih 1:0 poražena od susjeda iz Mraclina. Jelačić je s 3:0 porazio Brcko, dok je Vatrogasac u Kobiliću prosuo bodove u susretu protiv Save (SH) koja je slavila s 1:0. Susret između Mladosti i Dubrave završio je podjelom bodova, rezultatom 1:1.

U 16. kolu 1. ŽNL- Zapad igrali su; Bestovje-Vrh 5:1, Sava(D)-Novaki 2:3, Bregana-Tigar Rakitje 3:0, Sloga-Rakov Potok 5:2, Krašić-Jaska 1:0, Zrinski-Mladost (L) 3:0, dok je susret između Dinamo (O) i Mladost (KD) prekinut u 58. minuti.

Objavljeno u Sport

Već tradicionalni Praznik rada u Zagrebu se obilježava u Maksimiru gdje će se podijeliti 60 tisuća porcija graha, koji će se podijeliti na 30 punktova. Proslavi se odazvao i gradonačelnik Milan Bandić koji je već tradicionalno građanima dijelio karanfile i grah ne želeći otkriti recept za njegovu pripremu.

Sandra Šimunović/ PIXSELL

U pripremu graha utrošeno je 6 000 kilograma graha, 4 700 kilograma kobasice te po 2700 kilograma pancete i dimljene vratine, a ukupni trošak ovogodišnje proslave iznosi 980 tisuća kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko otvara poglavlje svog rada u kojem s ponosom proslavlja 130 godina djelovanja i postojanja. Kao uvod u ovu značajnu proslavu u suradnji s Gradskim muzejom i galerijom Jastrebarsko osmišljena je izložba povijesnih dokumenata i vatrogasnih eksponata koja će predstaviti dugih 130 godina vatrogastva u Jastrebarskom.

Otvorenje izložbe održat će se u petak, 4. svibnja u Gradskom muzeju i galeriji Jastrebarsko s početkom u 20 sati.

Objavljeno u Događanja

Vrbovec će 19. i 20 svibnja biti domaćin sajma poljoprivrede, malog gospodarstva i obrta. Sada već drugi po redu sajam ovakvog karaktera, pod nazivom „2. Otvorene dveri Vrbovec“ okuplja male poljoprivrednike te vlasnike raznovrsnih OPG-ova kojima je ovo sjajna prilika za razmjenu znanja, iskustva i dojmova.

Posjetitelji će kroz dva dana moći uživati u raznovrsnim i specifičnim gastronomskim delicijama sjeverne i središnje Hrvatske i vidjeti autohtone hrvatske proizvode, a organizatorima je cilj potaknuti tradiciju sajmova na ovom području te da ovakve manifestacije postanu prepoznatljiv brend grada Vrbovca i okolnih županija. A kako to obično biva na sajmovima ovakvog ili sličnog karaktera, 2. Otvorene dveri Vrbovec ponudit će posjetiteljima golem i zanimljiv zabavni i kulturno-umjetnički program o kojem će se još dugo pričati, kao što je to bilo prošle godine kada je sajam otvorio i sam ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Zabave i edukativnih prezentacija bilo je za sve uzraste, tako da su se na sajmu mogle vidjeti baš sve generacije.

Cilj ovakve manifestacije svesrdno je podržao grad i Vrbovec sa svim svojim službama, kao i turistička zajednica grada Vrbovca, Gospodarska i Obrtnička komora. U organizaciju sajma također se uključio i velik broj županija. Svim izlagačima organizirano je besplatno izlaganje, a svim posjetiteljima ulaz na sajam je besplatan.

Objavljeno u Vrbovec

Organizacijski odbor manifestacije „Jaskanske vinske svečanosti“, na prvoj sjednici, donio je odluku da će se najpoznatija jaskanska manifestacija ove godine održati od 7. do 10. lipnja, pod novim-starim nazivom Dani vina.

Termin manifestacije promijenjen je inicijativom jaskanskih vinara prvenstveno zato što im zbog berbi i povećanog posla rujan ne odgovara, zbog čega se ne mogu u potpunosti posvetiti organizaciji, ali i uvertire u promjenu samog koncepta manifestacije u budućnosti. Tim povodom, odlučeno je i da se manifestaciji vrati staro izvorno ime Dani vina.

Na sjednici su dogovorene i pripremne aktivnosti za organizaciju same manifestacije te će se uskoro znati i detalji istih.

Objavljeno u Jastrebarsko

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti