Grad Vrbovec za obnovu kuće na Banovini prikupio više od 188 tisuća kuna

Vijeće je ovlastilo gradonačelnika za provođenje daljnjih aktivnosti, a jednoglasno je donijelo i Odluku o novčanoj pomoći za sanaciju šteta od potresa na objektima na području grada

Grad Vrbovec za obnovu barem jedne kuće na potresom pogođenom području do sada je prikupio više od 188 tisuća kuna, istaknuo je na večerašnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Denis Kralj.

-Hvala svima koji su uplatili sredstva. I obrtnici će se uključiti u ovu akciju, a svoj dio uplatile su i naše susjedne općine Farkaševac i Preseka. Na računu imamo dovoljno sredstava da krenemo s obnovom. Molim vijećnike da me ovlaste za provođenje potrebnih odluka, kako bi što prije krenuli s obnovom i da ljudi sljedeću zimu dočekaju u novom domu– istaknuo je Kralj.

Vijeće je ovlastilo gradonačelnika za provođenje daljnjih aktivnosti, a jednoglasno je donijelo i Odluku o novčanoj pomoći za sanaciju šteta od potresa na objektima na području grada.

Inače, u Grad je pristiglo 130 prijava o oštećenjima, a četiri tima do sada su obišla 50-ak objekata koji su prijavili štetu. Za sanaciju štete Zagrebačka županija je dodijelila Gradu 300 tisuća kuna, a Zaključak o isplati sredstava donijet će Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.