Potreba za produženim boravkom sve je veća

Grad Ivanić-Grad osigurao 150 tisuća eura za produženi boravak u tri osnovne škole

S obzirom na iskazane potrebe i interes roditelja s upisnog područja Osnovne škole Đure Deželića i Osnovne škole Josipa Badalića za organizacijom produženog boravka i u tim školama
Obnovljena i drograđena škola u Velikom Trojstvu nedaleko Bjelovara Damir Špehar/PIXSELL

U Gradu Ivanić-Gradu održan je sastanak s predstavnicima osnovnih škola s područja grada. Sastanku su pored gradonačelnika Javora Bojana Leša prisustvovali ravnateljica Osnovne škole Stjepana Basaričeka, Vlatka Koletić, ravnatelj Osnovne škole Josipa Badalića Damir Adamović, zamjenica ravnatelja Osnovne škole Đure Deželića Romana Orlić i zamjenik ravnateljice Osnovne škole Posavski Bregi, Daniel Bunjevčević.

Na sastanku se, između ostaloga, razgovaralo o organizaciji produženog boravka u osnovnim školama s područja Grada Ivanić-Grada. Gradonačelnik Javor Bojan Leš istaknuo je da Grad Ivanić-Grad, iako nije osnivač osnovnih škola, svake godine u proračunu osigurava sredstva za sufinanciranje programa u osnovnom obrazovanju. Jedan od programa kojeg Grad Ivanić-Grad sufinancira dugi niz godina je program produženog boravka u Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka, koja je ujedno jedina osnovna škola s područja grada u kojoj se provodi program produženog boravka, u koji je u školskoj godini 2023./2024. upisano je 75-oro djece od prvog do četvrtog razreda raspoređeno u tri odgojno-obrazovne skupine.

S obzirom na iskazane potrebe i interes roditelja s upisnog područja Osnovne škole Đure Deželića i Osnovne škole Josipa Badalića za organizacijom produženog boravka i u tim školama, gradonačelnik je najavio sufinanciranje iz proračuna Grada dvije odgojne skupine produženog boravka u Osnovnoj školi Đure Deželića i jedne odgojne skupine produženog boravka u Osnovnoj školi Josipa Badalića za što je osigurano dodatnih 75.000,00 eura.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim planiranim infrastrukturnim projektima u području osnovnog obrazovanja na području grada, a sve u svrhu osiguranja djeci što boljih prostornih i drugih uvjeta za izvođenje nastave, novih igrališta i dodatnih sportskih sadržaja.

-O mogućnostima sufinanciranja produženog boravka i planiranim infrastrukturnim projektima u području osnovnog obrazovanja na području Grada Ivanić-Grada, razgovarat će se i s osnivačem osnovnih škola, Zagrebačkom županijom- zaključno je istaknuo gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Ivanić-Grad
Ostalo