Poštujte naše zankove

Grad Čazma i policija zajedno za najmlađe

Sigurnost u prometu – edukativni razgovor policije s prvašićima i podjela poklončića čiju nabavku je financirao Grad Čazma
prvasici-za-web Grad Čazma

Od početka ove školske godine, 36 tisuća prvašića sudjelovat će u prometu diljem Republike Hrvatske, najčešće kao pješaci na putu od kuće do škole.

-Važno je educirati ih i na vrijeme usmjeriti njihovu pažnju na bitan faktor prometne sigurnosti- poručuju iz MUP-a.

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova već 29. godinu provodi akciju „Poštujte naše znakove“, s ciljem zaštite djece u prometu.

Policijski službenici Policijske postaje Čazma, zajedno s gradonačelnikom Čazme Dinkom Pirakom, 13. rujna posjetili su Osnovnu školu Čazma. Tom su prilikom policijski službenici održali predavanje i razgovarali s prvašićima te upoznali djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.

Nakon razgovora, djeci je podijeljen promidžbeni materijal, odnosno olovke, bojice i bilježnice, čiju nabavku je financirao Grad Čazma.

 

Čazma
Događanja