Goričkim karatistima devet odličja na Bushido kupu u Zagrebu

Gorički karatisti vikend su proveli nastupajući na Bushido kupu u Zagrebu, koji je okupio više od 650 natjecatelja iz 71 kluba iz pet država. U takvoj konkurenciji goričkim natjecateljima pripalo je devet odličja, dva zlata, tri srebra i četiri bronce.

Najuspješniji su bili Katja Braica i Matej Vuković, a jako blizu najvišeg mjesta na postolju bili su Vito Hulina, Ema Filković i Luka Tačković, no nažalost gube u svojim finalnim borbama, čime su osvojili srebrna odličja, dok su medalje brončanog sjaja pripale Viti Hulini, Emi Jukić, Nikoli Huzjaku i Mihaelu Vukoviću.

-Vrlo smo zadovoljni rezultatima i prikazanim borbama naših najmlađih članova, a veseli nas što je devet naših mladih karataša nastupilo prvi put. Pokazali su hrabrost i veliku želju za pobjedom što je odlika budućih šampiona- istaknuo je trener Goran Živković, kojem je ovaj turnir poslužio kao odlična priprema za Prvenstvo Hrvatske za najmlađe uzraste koje će se održati u travnju.

Dok su najmlađi uspješno završili nastup na jakom međunarodnom turniru, Ines Grdenić je odradila završne pripreme pred Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati krajem ovog mjeseca u Guadalajari.

-Sve je prošlo u najboljem redu i sada slijedi tjedan treninga u klubu nakon čega Ines putuje prvi put na najjače karate natjecanje predstavljajući ponosno svoj grad i državu- kazao je Živković.

Hrvatska
Sport