Gorica namučila PPD Zagreb, Plinari tek u završnici potvrdili pobjedu

Trener Andrija Nikolić može itekako biti zadovoljan izvedbom svojih igrača
Zagreb: Paket 24 Premijer liga za prvaka, PPD Zagreb – Gorica Sanjin Strukic/PIXSELL

Rukometaši Gorice kod višestrukih prvaka Hrvatske, PPD Zagreba nisu se osramotili. Štoviše, klupsko vodstvo, kao i trener Andrija Nikolić itekako mogu biti zadovoljni prikazanim jučer, jer Gorica je poražena s podnošljivih 25:21.

Dugo su igrači trenera Andrije Nikolića držali utakmicu “otvorenom”, a u jednom trenutku prvog dijela imali su i četiri pogotka viška. Domaće vodstvo 2:0, Goričani su anulirali sa šest uzastopnih golova za vodstvo 6:2, da bi u 23. minuti semafor pokazivao 7:11. Nažalost, takav ritam Goričani nisu izdržali te su domaći igrači do odlaska na odmor stigli do izjednačenja.

U istom ritmu rukometaši PPD Zagreba otvaraju i nastavak susreta te su serijom 6:2 na ulasku u 40. minutu mogli malo odahnuti jer su imali +4 (17:13). Gorica se nije predala, u više je navrata stigla na dva pogotka zaostatka, da bi na kraju završilo s 25:21 za momčad Slavka Goluže.

S 14 obrana Matej Mandić bio je odličan na vratima PPD-a. Prvi strijelac sa šest pogodaka bio je Ivan Čupić. U redovima Gorice po pet pogodaka postigli su Filip Goričanec i Juro Čakarić.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport