Gordan Jandroković: HDZ pobijedio u 15 od 20 županija

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je zadovoljstvo rezultatom lokalnih izbora istaknuvši da su HDZ-ovi kandidati pobijedili u 15 od 20 županija

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je zadovoljstvo rezultatom lokalnih izbora istaknuvši da su HDZ-ovi kandidati pobijedili u 15 od 20 županija.

-Želio bih iskazati zadovoljstvo rezultatom lokalnih izbora i drugim krugom jer su brojke vrlo pozitivne za HDZ. Pobijedili smo u 15 od 20 županija- rekao je Jandroković novinarima u Središnjici HDZ-a.

Istaknuo je kako su posebice zadovoljni pobjedama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, iz koje i on potječe, te Ličko-senjskoj županiji. Naglasio je da su u HDZ-u “posebno ponosni i pozitivno iznenađeni” pobjedom Anđelka Stričaka u Varaždinskoj županiji. Jandroković je rekao da su od četiri velika grada izgubili Split, ali su pobijedili u Osijeku, što je velika pobjeda Ivana Radića.

Kaže kako su obranili svih pet slavonskih županija, dok su na dalmatinskom području izgubili Šibensko-kninsku županiju. No, pobijedili su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji. Također, obranili su gradove – Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Karlovac i Karlovačku županiju.

-Vrlo smo zadovoljni rezultatima i vjerujem da će u konačnici broj županija, gradova i općina biti na razini, možda čak i nešto bolje, nego 2017. godine- rekao je Jandroković.