Goluža uoči Paris Saint-Germaina najavio promjene u PPD-u

Protiv Pariza pokušat će vidjeti kako funkcionirati nova obrana
slavko goluža Marko Lukunić/PIXSELL

Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb u srijedu u utakmici 11. kola Machineseeker EHF Lige prvaka igra protiv Paris Saint-Germaina, a trener Slavko Goluža, koji ističe da se radi o sjajnoj ekipi, najavio je neke promjene u igri svoje momčadi.

– Sjajna su ekipa, bez daljnjega. Skautirali smo ih, smatram da imamo dosta dobre informacije o njima, a zadnja koju smo primili da im se u igru vratio desni vanjski Dominik Mathe koji je dugo izbivao zbog ozljede križnih ligamenata. Pogledao sam i utakmicu kupa francuske u kojoj su prije dva dana bili bolji od Chartresa, iako su odmarali neke igrače poput Nikole Karabatića i Kamila Syprzaka. O njima zaista sve najbolje, ali ja se u ovom trenutku više fokusiram na nas i na to kako će naši dečki najbolje odigrati ono što smo ovih dana pripremali, kazao je Goluža.

– Konkretno mogu reći da smo malo promijenili našu obranu te ćemo protiv Pariza pokušati vidjeti kako će funkcionirati neka varijante 3-2-1 dubokog obrambenog bloka. To bi trebao biti naš odgovor na njihovu nešto težu vanjsku liniju, a da bi to upalilo potrebno će biti da budemo maksimalno disciplinirani, agresivni i pokretljivi. Ono što je također bitno jest da ne jurcamo s njima, te da odigramo utakmicu na manji broj golova i pokušamo umrtviti igru, nastavio je Goluža pozvavši sve navijače da dođu podržati njegove igrače u srijedu u Areni.

Kapetan PPD-a Jakov Gojun se nada da će on u suigrači moći pružiti dobru igru i pokušati uzeti još koji bod.

– Probavali smo neke nove stvari, malo promijenili našu uobičajenu obranu i ja vjerujem da će to sve dobro izgledati. Samopouzdanja nam ne manjka. Pokazali smo prvi dio sezone da možemo i sada nam je cilj da u ove četiri utakmice koje su ostale do kraja grupne faze damo sve od sebe i pokušamo uzeti još koji bod. Ako na terenu ispoštujemo ono što smo dogovorili i uigravali, onda vjerujem da će rezultat biti pozitivan. Vidi se i po medijskom interesu, ali i po potražnji za ulaznicama da se nešto sprema i da smo na dobrom putu. Mi ćemo se boriti kao i do sada i čekat ćemo našu šansu, dodao je Gojun.

PSG je prvi na ljestvici sa 16 bodova, dok je Zagreb šesti s osam. Utakmica PPD Zagreba i PSG-a na rasporedu je u srijedu 08. veljače, s početkom u 18:45 sati u Areni.

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport